Patrioții

Opoziția se consolidează. Două partide noi se alătură alianței AUR

Președintele AUR, George Simion, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Palatul Parlamentului, extinderea Alianței AUR prin alăturarea a două noi partide, Partidul Satul Românesc și Alianța Renașterea Națională.

George Simion a subliniat importanța acestui pas în consolidarea opoziției și în pregătirea pentru alegerile parlamentare și prezidențiale din 2024. Acesta subliniat necesitatea opoziției pentru a contracara influența așa-zisului Bloc Democratic PSD – PNL.

„Este foarte important să coagulăm opoziția împotriva a ceea ce ei au numit Blocul Democratic PSD – PNL. Trag un semnal de alarmă: ideologul PSD și un om apropiat de serviciile de informații, domnul Vasile Dâncu, a anunțat săptămâna trecută că, pe lângă acest bloc așa zis democratic PSD-PNL, s-ar putea realiza o coaliție inclusiv cu USR împotriva AUR, o coaliție așa-zis democratică. Nu este nimic anti-democratic în ceea ce AUR promovează”, a spus liderul AUR.

„Astăzi, la conferința de presă, anunțăm noi intrări în Alianța AUR. Dacă săptămâna trecută îl primeam cu drag alături de noi pe al patrulea partid din Alianța AUR, Forța Identității Naționale, astăzi vom anunța încă două partide care se alătură polului suveranist, alte două partide care vin alături de noi. Și veți avea surprize săptămâna viitoare când încă două partide intră în Alianța AUR. Astăzi, cu mare bucurie îi voi prezenta pe cei de la Alianța Renașterea Națională și RoSat – Partidul Satului Românesc. Mai vin colegi alături de noi. Săptămâna trecută am fost la Brașov. S-a alăturat grupului unionist, grupului pentru unirea românilor și partidului AUR, doamna Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov. Totodată, alături de noi, pe lângă parlamentari, pe lângă partide, vin și personalități ale vieții publice din România, oameni care nu au mai făcut parte dintr-un partid politic. Astăzi, adeziunea la AUR o va semna domnul avocat Gheorghe Piperea. Alături de colegii mei de alianță din Alianța Național Țărănistă, domnul Radu Ghidău, și din Partidul Republican, domnul Marian Cucșa, fac un apel public către toate partidele suveraniste, către toți parlamentarii care nu au votat certificatul verde, care nu au votat PLx 145, care nu au fost de acord ca SRI să fie un organ de anchetă penală și toți cei care în acești doi ani au avut atitudini corecte, cum este dl Coarnă, cum este doamna Predescu, cum este domnul Ghiță, mai sunt câțiva, este timpul să veniți acum, în preajma zilei de 1 decembrie, alături de Alianța pentru Unirea Românilor, forță care va câștiga politic toate rundele de alegeri în anul 2024. Sunteți bineveniți în AUR, e nevoie de toți”, a afirmat George Simion.

Alianța pentru Unirea Românilor își exprimă deschiderea către alți actori politici suveraniști și își reafirmă scopul de a aduce schimbarea și progresul în beneficiul tuturor românilor. Alăturarea Partidului Satul Românesc și a Partidului Alianța Renașterea Națională consolidează Alianța AUR ca forță politică în peisajul politic românesc.

„Eu sunt convins că vom câștiga împreună alegerile europarlamentare, dar vom câștiga și celelalte runde de alegeri. Noile veniri în AUR nu fac decât să potențeze acest obiectiv. Doar că, repet, lumea trebuie să se decidă acum. Sunt tare bucuros, de exemplu, că vin parlamentari pe care îi știu, au lucrat, s-au bătut cu propriile partide pentru dreptate și cauzele noastre comune și vin acum, când noi suntem în opoziție. Doamna Ana Predescu e un astfel de caz. Nu a așteptat să vină cu o lună înainte. Ne-a semnat cererea de neconstituționalitate pe chestiunea cu SRI-ul care nu trebuie să fie organ de anchetă penală”, a mai spus George Simion.

Alianța AUR reprezintă o forță unitară care susține valorile suveraniste și identitare, având ca obiectiv consolidarea unui pol suveranist autentic.