Patrioții

Mitrea Dumitrina (AUR): Clarificări asupra necesității unor lucrări de infrastructură rutieră pe raza județului Neamț

Adresată: Ministrului Transporturilor și Infrastructurii,

Grindeanu Sorin Mihai

De către: Mitrea Dumitrina,

Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț

Stimate Domnule Ministru,

Doresc să vă aduc la cunoștință o situație care mi-a fost prezentată de către un cetățean al comunei Stănița, județul Neamț, în ceea ce privește necesitatea construirii unui nou drum județean.

Comuna Stănița se află situată într-una din cele mai frumoase și mai curate zone din regiunea Moldovei, dar este și una dintre cele mai izolate localități, deoarece DJ280 Roman-Vaslui, ce traversează această comună prin Chicera spre Dăgâța, momentan, este modernizat doar până la granița județului Neamț, fiind impracticabil după hotarul județului.

Ținând cont de faptul că această zonă este pretabilă pentru dezvoltarea activităților din segmentul agro-turism, cât pentru menținerea ocupațiilor tradiționale, apare ncesitatea construirii unui nou drum județean pe ruta Roman-Stănița-Mădârjac-Voinești-Miroslava-Iași.

Astfel, s-ar permite un acces mult mai facil spre capitala Moldovei – Iași, locuitorii din arealul acestei commune putând avea acces la oportunitățile de pe piața muncii, iar întreaga zonă ar fi deschisă traficului și tranzitului auto.

Pe acestă cale, vă solicit să îmi răspundenți la următoarea întrebare:

  1. Care sunt soluțiile optime și viabile pe care le puteți înainta în vederea rezolvării aspectelor menționate?

Solicit răspuns scris.

Cu respect,  Mitrea Dumitrina