Patrioții

Mircea Dăneasa(AUR): ați uitat complet de cultură și de artiștii români. Dați drumul la spectacole

Cultura românească nu a fost niciodată o prioritate pentru politicienii români. Fie că discutăm de PNL sau PSD, fie că vorbim de lupii tineri de la USR, cultura reprezintă o simplă bagatelă de care se pot scut oricând.

În aceste vremuri grele artiștii români au fost abandonați. Guvernul român nu a propus nici o alternativă care să permită supraviețuirea celor care cântă așa de duios.

Artiștii nu au nevoie de pomană, nu au nevoie decât să fie lăsați să își facă treaba cât mai bine, să iasă să se vadă cu românii și să le asigure alinarea sufletească atât de necesară. Ori noi vedem în schimb multă frică și spaimă, ceea ce face pe români să fie mai sensibili și mai slabi în fața bolii.

Trebuie să deschidem bisericele, trebuie să deschidem teatrele, trebuie să deschidem sălile de cultură dar și pe cele de sport. La un an de la startul pandemiei, deși o bună parte dintre români s-au vaccinat, retorica politică și soluțiile sunt aceleași: închidem, izolăm, mascăm.

Acum românii sunt amăgiți cu libertatea dacă se vaccinează. Ne-au spus mai întâi să facem un vaccin, apoi ni s-a precizat că sunt necesare două, acum apare o nouă teorie: că trebuie să îl facem și pe al treilea și apoi să reluăm procesul anual.

Românii sunt ascultători și îndeplinesc condițiile impuse, dar numărul de persoane crește și politicienii dau vina pe popor.