Patrioții

Mihail Albișteanu: Guvernul Nicu și Marcel- soluția la criză – împrumuturi fără sfârșit!

Într-o declarație politică, Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași, a desființat guvernarea PSD și PNL, în contextul în care Guvernul României nu apelează la niciun fel de soluție pentru redresarea economiei, ci alege să se împrumute la nesfârșit.

Împrumuturile luate de Guvernul României au trecut de 164 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, după ce, în septembrie, Executivul a împrumutat 25 de miliarde de lei – prin emisiuni de obligaţiuni. Nivelul împrumuturilor în primele nouă luni a depășit nivelul prognozat pentru întregul an 2023.

Ministerul Finanţelor a anunţat că are nevoie de împrumuturi de 160 miliarde lei (32,3 miliarde euro) – 68,3 miliarde lei pentru acoperirea deficitului, iar restul pentru plata de datorii vechi ajunse la scadenţă. Acest nivel de 160 de miliarde de lei nu mai este, însă, de actualitate, după rectificarea bugetară, iar ţinta de deficit este revizuită la un nivel mai ridicat, de la 4,4% în prezent la 5 – 5,5%. Dacă dăm la o parte cele 13 miliarde de lei împrumutate, dar cu termen de plată tot în acest an, împrumuturile luate de Finanţe se situează la 151 miliarde de lei. Aceasta înseamnă că, pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, această cifră ar putea să crească și mai mult.

Într-o perioadă în care economia României se confruntă cu provocări serioase, guvernul actual pare să fi adoptat o abordare bazată în principal pe împrumuturi masive. Cu o creștere economică incertă, inflație în creștere și costuri de viață tot mai mari pentru cetățeni, strategia actuală a guvernului pare a fi una simplă: împrumuturi peste împrumuturi, pentru a acoperi incompetența guvernamentală. Politica economică și fiscală a Guvernului este plină de incoerență, totul fiind parcă făcut intenționat și după un scenariu macabru, în scop de distrugere a economiei țării noastre. Guvernul PSD-PNL ține în viață economia României doar prin împrumuturi uriașe. Prin această politică, guvernarea nu face decât să îndatoreze România pentru generații! Doar în ultimii trei ani s-au împrumutat sute de miliarde de lei! Acești bani nu merg în investiții, în crearea de locuri de muncă, ci doar în consum! Vedem că și în acest an guvernul continuă cu aceeași politică nefastă.