Patrioții

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, prezintă situația dezastruoasă a spitalelor care aparțin de ASSMB. S-a ales praful de cele 11,5 milioane de euro alocate pentru reabilitarea fostei policlinici Morarilor

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat cel de-al 7-lea exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public, fosta Policlinică Morarilor. Început în 2018, în timpul administrației Gabrielei Firea, acest proiect a avut un buget de 11,5 milioane de euro, fonduri asigurate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Fosta Policlinică Morarilor urma să fie reabilitată, recompartimentată și extinsă cu un nou corp de clădire și un etaj suplimentar, ca parte a noului Complex Medical Ambulatoriu, lucru care nu s-a mai întâmplat.

„Deși era de așteptat să avem în Sectorul 2 o policlinică modernă, dotată conform standardelor actuale, clădirea aferentă spitalului Malaxa, care este și el sub administrarea ASSMB, nu reflectă aceste standarde. Blocul operator al spitalului Malaxa a fost închis încă din luna octombrie pentru o perioadă de 3 luni, însă lucrările nu au început nici până în prezent. Chirurgii se confruntă cu lipsa spațiilor necesare pentru a-și desfășura activitatea. Instituția ASSMB, cu un număr de 250 de angajați, este condusă de Oana Sivache, a cărei reputație profesională este inexistentă în afara faptului că este omul de încredere al lui Vlad Voiculescu. Ea a fost impusă în funcția de conducere a ASSMB cu intenția de a fi o figură docilă, lipsită de competențe, dar care știe să asculte și să execute ordinele. Doar un spital din cele 19 aflate în subordinea Primăriei Bucureștiului are autorizație de securitate la incendiu, iar niciunul nu a trecut prin procesul de cadastrare sau expertizare seismică. Finanțările din surse europene, guvernamentale sau din PNRR sunt inaccesibile pentru aceste spitale, deoarece doamna director Oana Sivache pare să fie lipsită de inițiativă și nu oferă soluții concrete la aceste probleme.”, a explicat Mihai Enache.

Prin intermediul Muzeului Risipirii Banului Public, Mihai Enache a expus proiecte de milioane de euro începute de foștii primari ai Capitalei și abandonate ulterior. Printre acestea se numără trotuarul rulant pentru stația intermodală Gara de Nord-Basarab, patinoarul Mihai Flamaropol, infochioșcurile, Curtea Domnească, tribuna complexului sportiv Iolanda Balaș-Soter și blocurile sociale din prelungirea Ghencea, toate devenite exponate ale muzeului.