Patrioții

Mihai Albișteanu, deputat AUR: generațiile următoare vor trebui să plătească 15 miliarde de euro

Jurnaliștii nu spun adevărul atunci când susțin că AUR a încercat să blocheze votul pentru EURATOM.

Inclusiv cei de la Epoch Times au fost în Parlament când George Simion a explicat plecarea AUR din plen: nu era vorba despre EURATOM, ci despre a bate obrazul guvernului pentru disprețul cu care a tratat Parlamentul, refuzând să dezbată PNRR.

Dacă PSD ar fi un partid de opoziție și nu o păcăleală, ar fi părăsit sala, EURATOM nu ar fi fost votat (era necesară o majoritate de două treimi) și poate că guvernul și arcul guvernamental ar fi înțeles mesajul și ar fi binevoit să treacă PNRR prin Parlament.

Trebuie să se știe că Planul Național de Redresare și Reziliență afectează economia (și nu numai) României pentru ani de zile; dar vor fi afectate inclusiv generațiile viitoare, care vor trebui să plăteasca încă 15 miliarde de euro, bani împrumutați acum, bani care se adaugă sumelor astronomice pe care guvernul Câțu le-a împrumutat deja, aruncându-le pe umerii celor care vin după noi.

Iar guvernul a refuzat să facă public și să dezbată PNRR, dând dovadă de dispreț profund la adresa cetățenilor acestei țări.

Blocarea temporară a votului pentru EURATOM era singura modalitate care ar fi convins coaliția de guvernare să arate respect Parlamentului, opoziției si în ultimă instanță cetățenilor României, dezbătând și votând PNRR în Parlament.