Patrioții

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR: PSD și PNL au crescut taxele pentru a da prime sinecurilor de la ASF

Incompetența se premiază cu sume uriașe de bani de către guvernarea PSD-PNL. Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a dovedit a fi o instituție complet nefuncțională. Sub „supravegherea” ASF s-au prăbușit, unul după altul, liderii de pe piața asigurărilor.

Cu toate acestea, asistăm la o situație complet anormală. Personaje politice dubioase, numite cu sprijinul PSD și PNL, au ajuns să ia pentru această lipsă crasă de performanță și al 13-lea, și al 14-lea, și al 15-lea și al 16-lea salariu suplimentar. 16 salarii anuale de zeci de mii de euro primesc nababii de la ASF pentru că asistă pasivi cum piața asigurărilor o ia la vale.

Pe lângă salarii, aceștia primesc 8.775 de lei pentru „situații medicale deosebite”, 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I, dar și 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness, pentru că, nu e așa, au nevoie să se relaxeze după ce nu fac nimic.

Actuala conducere a ASF pare complet imună la toate scandalurile în care instituția a fost implicată. Spre exemplu, în plin scandal al asigurărilor, în luna august, aceștia și-au mărit salariile. Într-o sfidare pe față a românilor, în loc să fie sancționați pentru eșecul lor, Nicu Marcu și toți ceilalți șefi din ASF consideră că trebuie să primească mai mulți bani. Șefimea de aici pare imună la orice critici pentru că știu că au sprijinul politic al PSD și PNL.

Avem de a face cu două Românii. România lor, a privilegiaților de la stat, a îmbuibaților politici, și cea a românilor obișnuiți, a mediului de afaceri onest, cei care trebuie să acopere din propriile resurse catastrofa bugetară creată de sinecurismul PSD-PNL.

Românii strâng cureaua în timp ce pilele politice își cresc salariile, și așa foarte mari, de zeci de mii de euro în fiecare lună, în condițiile în care performanțele ASF sunt catastrofale, cu falimente peste falimente și cu zeci de mii de dosare de soluționare a cauzelor aflate în lucru. Acum am înțeles de ce guvernul PSD-PNL a crescut taxele și impozitele românilor: beneficiarii de pensii speciale să primească noi privilegii și în timpul activității.

În vreme ce baștanii de la ASF pleacă acasă lunar cu mii de euro, mai mult de jumătate din primăriile din România sunt în faliment. Acestea pentru lunile noiembrie și decembrie sunt în situația nu avea bani pentru salarii sau pentru persoanele cu handicap. Au fost oprite investițiile publice din fonduri naționale, ceea ce înseamnă practic falimentul firmelor de construcții care lucrează la aceste proiecte de investiții și care vor rămâne cu servicii prestate, dar neîncasate.

Prin toate aceste măsuri, PSD își trădează propriul electorat sărăcind românii dar oferind sume fabuloase de bani pentru clientela de partid.