Patrioții

Marius Lulea (AUR): Cu datoria țării, puteam construi 8.000 km de autostradă

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea a făcut recent declarații surprinzătoare privind gestionarea datoriei externe a României, subliniind posibilități neexplorate de investiții în infrastructură. „Datoria externă a țării noastre se ridică la peste 120 de miliarde de euro. O sumă astronomică, care, gestionată corect, ar fi putut transforma radical infrastructura României,” a declarat Marius Lulea.

Continuând, el a explicat că această sumă ar fi fost suficientă pentru construcția a peste 8.000 de kilometri de autostradă. „Cu acești bani, puteam să avem o autostradă care care să legea toate regiunile țării. Acest lucru nu doar că ar fi îmbunătățit semnificativ mobilitatea în România, dar ar fi reprezentat și un pas major în dezvoltarea relațiilor economice internaționale,” a subliniat parlamentarul.

Lulea a criticat și starea actuală a infrastructurii feroviare, remarcând că în ultimii 33 de ani aceasta a fost neglijată și chiar distrusă. „Este nevoie urgentă de trenuri noi, însă observăm cu regret că aceste achiziții nu sunt făcute de la companii românești. Ar fi fost o oportunitate perfectă de a investi în economia locală și de a crea locuri de muncă bine plătite aici, acasă,” a menționat el.

Deputatul AUR a exprimat, de asemenea, îngrijorarea față de faptul că majoritatea contractelor pentru material rulant sunt câștigate de firme străine. „Nu înțeleg cum se ajunge în situația în care aproape toate livrările de material rulant sunt dominate de companii străine. Este vital să ne concentrăm pe dezvoltarea și susținerea industriei locale,” a concluzionat Marius Lulea.