Patrioții

Lucian Feodorov (AUR): Incompetența ne costă scump. Am ajuns de râsul Europei sub guvernarea PNL-USR PLUS

Incompetența ne costă scump. Am ajuns de râsul Europei sub guvernarea PNL-USR PLUS. Presa din Germania i-a tăiat din elan Guvernului Cîțu în ceea ce privește discuția despre Planul Național de Reziliență și Redresare. O analiză a Die Welt relevă că, de fapt, în ciuda asigurărilor date de ministrul Fondurilor Europene, România riscă să rămână fără fonduri din PNRR.

Comisia Europeană a ridicat o serie de întrebări cu privire la anumite costuri și cheltuieli prevăzută în PNRR, iar dacă nu vor primi explicații concludente, oficialii de la Bruxelles pot refuza să aprobe acest plan, în ciuda păsuirii de până acum.

Iată ce scria publicația germană:

„Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind în acest caz, al României, cu mult mai delicată decât la celelalte țări.

Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări pentru autoritățile de la Bruxelles. România a solicitat 15 miliarde de euro în împrumuturi soft și 14,3 miliarde de euro în transferuri nerambursabile. La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informațiilor privind costurile și cheltuielile. Atât de mari erau lacunele, atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informații concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei UE prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie.

Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul dacă nu primește informații suplimentare“.

Așadar, domnule Cîțu, domnule Ghinea, cu vom primi noi prima tranșă de bani din PNRR în luna noiembrie, când, iată, ne putem trezi cu un refuz din partea Comisiei Europene? Cine va suporta costurile incompetenței?