Patrioții

Lilian Scripnic, mesaj de Ziua Drapelului Național: România va dăinui prin iubirea noastră față de neam și față de țară!

Deputatul AUR Lilian Scripnic a susținut o declarație politică în Parlamentul România cu ocazia Zilei Drapelului Național, sărbătorită anul pe 26 iunie. „România va dăinui prin iubirea noastră față de neam și față de țară!”, a subliniat deputatul.

În existența sa, neamul nostru românesc a avut parte de multe obstacole și situații împotrivitoare. Un neam unit sub un drapel național și apărat de granițele unei Românii întregite și puternice a fost spaima imperiilor vecine care ne-au măcinat de-a lungul vremii cu tot felul de discordii și lupte interne.

În ciuda tuturor dușmanilor externi și interni, fibra, conștiința și identitatea românească a condus acest popor spre adoptarea unui drapel sub stindardul căruia lupta pentru libertate și unitate să adune la un loc tot ce este românesc.

Culorile drapelului național ne vorbesc despre trăsăturile caracteristice genei noastre românești. Albastrul ne conduce privirile spre cerul care ne aduce aminte de relația noastră ancestrală cu un Dumnezeu Creator care a iubit și iubește atât de mult neamul nostru, galbenul ne încurajează să privim spre câmpurile mănoase, spre pământul bun și roditor pe care l-am moștenit și care ne asigură hrana necesară existenței noastre, iar roșul ne obligă să nu uităm niciodată de jertfele martirilor români, străbunicii, bunicii și părinții noștri care au luptat până la ultima picătură de sânge pentru ca acest neam să dăinuiască și să se bucure de o țară. Aceste lucruri ne fac mai responsabili și ne impun un devotament absolut față de legătura noastră cu România!

AUR a serbat anticipat această zi, printr-un marș organizat sâmbătă 24 iunie în municipiul Târgu Mureș.

Marșul dedicat drapelului național la care au participat câteva mii de patrioți au făcut ca această sărbătoare să însuflețească spiritul românesc din această istorică zonă a Transilvaniei.

România va dăinui prin iubirea noastră față de neam și față de țară!