Patrioții

Lilian Scripnic (AUR): Mărirea taxelor și impozitelor locale – o decizie ticăloasă a Guvernului

Deputatul AUR Lilian Scripnic a susținut o declarație politică în care a criticat dur Guvernul pentru decizia de a mări taxele și impozitele locale.

Guvernul Ciucă lovește încă dată în românii care muncesc din greu și abia fac față valului de scumpiri din această perioadă. Așa cum ne-au obișnuit, guvernanții noștri una declară public și alta uneltesc în Parlament. Cu ocazia dezbaterii proiectului de lege de aprobare a Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal reprezentanții coaliției de guvernare au găsit ca fiind oportun să aducă modificări Ordonanței, în cadrul dezbaterilor din Parlament, în sensul majorării cu 50% a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2023, deși Primul ministru și liderii coaliției au afirmat public de nenumărate ori că nu au de gând să ia o astfel de decizie. În condițiile în care românii abia mai fac față contextului economic dificil, cu inflație galopantă, creșterea ratelor la bănci, criză energetică și, în curând, o criză de alimentare, este cât se poate de clar că Guvernul nu mai ia decizii pentru oameni ci împotriva lor.  

Având în vedere cumulul de factori care fac viața românilor tot mai dificilă a mări taxele și impozitele este o decizie similară cu un cuțit înfipt în spate, nu de dușman, ci de aproapele tău, este o decizie care dă dovadă de cinism și dispreț față de propriul popor, care va conduce la sărăcirea populației, deja aflată sub povara liberalizării pieței energiei și creșterea prețurilor la facturile de utilități pe care aceasta a generat-o.

Iată cum, încă o dată, partidele aflate la putere își fidelizează mașinăriile de partid. Primul pas a fost cu creșterea salariilor celor din administrația locală, iar prin mărirea impozitelor se oferă și sursa de finanațare, care este pusă tot pe umerii omului simplu, slab și sărac. În mod cert acest Guvern nu mai guvernează pentru români. Cum altfel putem interpreta această nouă măsură care practic înseamnă falimentul a milioane de români?

Mai mult, acest Executiv nici măcar nu este în stare să folosească resursele naturale în folosul țării. Pe lângă faptul că a lăsat posibilitatea de exporta energia românească în avans pentru o perioadă lungă, față de firmele care tranzacționează energia românească și care au încasat miliarde de euro profit în acest an statul român nu a arătat aceeași determinare în a le impozita. Sau, un alt caz, cel al multinaționalelor care fac profit în România dar pe care îl externalizează an de an prin tot felul de metode de optimizare fiscală pentru a nu plăti taxe în România. În cel mai cinic mod posibil, statul a decis să-l impoziteze pe cel slab și sărac, însă nu poate fi ferm în a impozita multinaționalele care activează pe teritoriul României, în felul acesta țara noastră pierzând anual miliarde de euro la buget.

Concluzia este evidentă: îl bat pe cel slab, că de la cel puternic pot lua bătaie eu. Cam asta este logica acestui Guvern.