Patrioții

Libertatea de a plăti cu numerar: de ce AUR susține un referendum pentru introducerea numerarului în Constituția României?

Într-un interviu acordat recent, președintele AUR, George Simion, a explicat de ce partidul său susține un referendum pentru introducerea plăților cash în Constituția României. Potrivit acestuia, numerarul reprezintă o componentă crucială a libertății individuale, iar eliminarea acestei opțiuni ar putea aduce atingere unor drepturi fundamentale.

De ce își dorește AUR un referendum pentru introducerea plăților cash în Constituție?
Potrivit lui George Simion, numerarul înseamnă libertate. Plecând de la acest deziderat, AUR susține că eliminarea opțiunii de a plăti cu numerar reprezintă o încălcare a unor drepturi fundamentale precum libertatea individuală, dreptul de proprietate privată și libertatea economică.


„Posibilitatea de a plăti cu numerar este o componentă intrinsecă a ideii de libertate, drept fundamental și inalienabil. Noi o apărăm, de orice formă care aduce atingere acestui drept, și avem ca argumente, printre altele, exemplele celor trei drepturi care se constrâng, în viziunea noastră, prevăzute de Constituție: art. 23 privind libertatea individuală, art. 44 privind dreptul de proprietate private (fiind o barieră pusă între cetățean și banul câștigat) și art. 45 privind libertatea economică! De aceea susținem că trebuie introdusă în Constituție, iar răspunsul nostru, față de atacul PSD-ului și al PNL-ului la libertatea cetățeanului, este încurajarea unui astfel de demers”, a spus președintele AUR.


AUR crede că există riscul ca guvernul actual sau guvernările viitoare să interzică folosirea banilor cash.
„Acest gen de subiecte nu pot fi aduse în spațiul public de o manieră abruptă, ci sunt implementate “pas cu pas”, ca să-l cităm pe Președintele Iohannis, în încercarea de a adormi vigilența societății! Noi suntem datori să-i atenționăm pe români de răul care îi amenință și să-l tăiem de la rădăcină”, a adăugat George Simion.

De ce ar vrea guvernul sau entitățile suprastatale să interzică banii cash?


Potrivit lui George Simion, controlul maselor prin instituțiile bancare și avantajarea acestora este unul dintre motive.
„Să facem un exercițiu de imaginație: la fiecare plată prin mijloace electronice se va percepe un comision, pe care cu siguranță nu-l vor suporta nici băncile, nici comercianții, ci cetățeanul care va plăti o sumă mai mare pentru produsele cumpărate, deci vor crește și prețurile! În același timp se naște întrebarea: Ce se întâmplă cu banii cetățenilor în cazul unei pene de curentul, sau a internetul, ori atacurilor cibernetice asupra sistemelor bancare de plată?


În același timp, spunem din capul locului că noi nu suntem promotorii vreunei conspirații! În același timp însă, nu putem să nu vedem că atitudinea liderilor politici actuali europeni este înscrisă pe o traiectorie care se află în contrasens cu mare parte din valorile în care credem. Cât îi privește pe cei din țară, fie vorba între noi, nu-i putem numi chiar lideri, din moment ce au dezvoltat o politică complet supusă față de Bruxelles, aceștia doar notându-și ce li se dictează.


Mai mult, din păcate, trendul românilor care spun că este greșită direcția spre care se îndreaptă Uniunea Europeană, este în creștere! Trebuie schimbată această percepție și categoric nu încurajăm astfel de atitudini eurosceptice, care sunt alimentate și de astfel de măsuri.
Revenind, controlul și manipularea este răspunsul”, a mai afirmat președintele AUR.