Patrioții

Ionuț Neagu: Ministerul Sănătății vrea să înființeze un centru de excelență care să studieze motivele pentru care românii nu vor să se vaccineze. AUR cere explicații

Ministerul Sănătății din România a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să înființeze un centru de excelență în țara noastră care să studieze motivele pentru care românii nu vor să se vaccineze, avertizează Ionuț Neagu. Senatorul AUR a cerut explicații – care este scopul acestui centru și ce interese servește?

În luna septembrie a acestui an, presa din România a atras atenția asupra faptului că Ministerul Sănătății din România a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să înființeze un centru de excelență în țara noastră care să studieze motivele pentru care românii nu vor să se vaccineze.

Potrivit datelor apărute în presă peste jumătate din populația țării nu s-a vaccinat. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunța în acest sens că rata de vaccinare din România era de 40% la sfârșitul anului trecut, ceea ce însemna că aproape opt milioane de români se vaccinaseră. Ca urmare a acestor cifre, România se situa la începutul acestui an pe penultimul loc în UE. După Bulgaria, România este a doua cea mai reticentă țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea.

Pentru că au uzitat de un drept garantat de Constituție, acela de a nu li se administra un act medical fără a-și da consimțământul, românii au fost supuși unui oprobriu public sistematic, dar nu numai. De exemplu, în septembrie 2021 au fost catalogați de premierul de la acea vreme, Florin Cîțu, ca fiind analfabeți funcțional. Anul acesta, etichetările au depășit imaginabilul, drept dovadă, românii care nu s-au vaccinat sunt considerați criminali. Dovada acestei acuzații complet nefondată și profund discriminatorie este faptul că în documentul trimis OMS-ului persoanele nevaccinate sunt învinovățite că prin comportamentul lor „odios” față de vaccin au provocat cele 60.000 de decese din perioada pandemiei.

Altfel spus, pentru că au refuzat un tratament experimental, care ulterior s-a dovedit a avea implicații grave asupra sănătății (precum AVC-ul, infarctul, sindromul morții subite, ș.a.m.d.), mai bine de jumătate de țară devine subiectul unui experiment colectiv al cărui scop suprem nu este binele omului, ci așa zisa știință.

Mai mult decât atât, în plină criză economică, potrivit datelor publicate în presă, România va cheltui cca. 21 de milioane de euro din banii alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a finanța această pseudo cercetare a oamenilor care își rezervă dreptul de a alege liber ceea ce se întâmplă cu sănătatea și implicit cu viața lor.

Înființarea unui astfel de centru, dincolo de faptul că este o jignire a românilor finanțată din bani publici, este ilegală întrucât încalcă:

  • art. 30, alin.7. din Constituția României (care interzice incitarea la discriminare – adică exact ceea ce face Ministerul Sănătății);
  • art. 14 al Convenţiei pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăților fundamentale (care interzice discriminarea bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii), dar și
  • Rezoluția 2361/2021 a Consiliului Europei (CoE) care interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau să utilizeze această metodă pentru discriminare împotriva celor ce nu sunt vaccinați.

Ca partid care apără libertatea românilor, AUR cere explicații privind înființarea acestui centru. Mai precis, care este scopul acestui centru și ce interese servește? Este clar că ale românilor nu, deși este finanțat din banii lor.