Patrioții

Ionuț Neagu (AUR): Prioritatea noastră sunt românii, nu refugiați afgani!

Klaus Iohannis și Florin Cîțu nu trebuie să pună cerințele partenerilor mai presus de siguranța propriilor cetățeni. Constatăm că actuala coaliție de guvernare a rezolvat toate probleme stringente (PNRR, relansarea economică, creșterea pensiilor și alocațiilor, spre exemplu) și a mai rămas de soluționat problema refugiaților din Afganistan. Alianța pentru Unirea Românilor face apel la autorități să nu accepte refugiați afgani din motive de securitate națională.

România va lua o decizie privind o posibilă acceptare a unei cote de refugiați afgani în ședința CSAT de săptămâna viitoare, a declarat premierul Florin Cîțu. Acesta a spus că avionul trimis de România să aducă în țară cetățenii români va lua și alți cetățeni din Afganistan.

În acest context, cerem președintelui Iohannis și Guvernului să nu expună românii în fața valului de refugiați afgani, care ar putea genera reale amenințări la adresa securității naționale și ar afecta bugetul țării și așa insuficient. Prioritatea noastră sunt românii, domnule Cîțu!