Patrioții

Ionuț Neagu (AUR): Nu modificați denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”!

Senatorul AUR Ionuț Neagu a lansat un apel către autorități să nu dea curs solicitării directorului Institutului „ „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, și să nu modifice denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”. Mircea Vulcănescu a fost o personalitate marcantă: erudit savant creștin, membru de vază al Școlii Sociologice de la București, este al doilea om deplin al culturii românești după Mihai Eminescu, a punctat Neagu.

Presa semnalează că un personaj pe numele său Alexandru Florian, director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, s-a dedat unei noi provocări antiromânești, reluând demersurile de schimbare a denumirii Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din București. Directoarea liceului a fost convocată în data de 22 octombrie, la sediul Institutului, unde într-o modalitate tipică poliției politice, i s-a ordonat schimbarea cât mai repede cu putință a numelui de „Mircea Vulcănescu”, fiind amenințată că e mai bine să facă acest lucru „din propria inițiativă decât în urma altor demersuri”.

După convocarea de la Institut, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a continuat presiunile. Acesta i-a telefonat doamnei director și a reiterat solicitările Institutului „Elie Wiesel”. Mai mult decât atât, cu acest prilej, i s-a adus la cunoștință care sunt procedurile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a schimba în cel mai scurt termen posibil denumirea liceului.

După cum spuneam, această tentativă nu este singulară. Readuc în atenție faptul că, în vara anului 2017, Institutul, prin aceleași presiuni caracteristice a încercat dar fără succes, schimbarea numelor mai multor străzi și instituții de învățământ din România. Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” a mobilizat la acel moment societatea civilă, în jurul unei petiții publice, reușind stoparea perfidelor demersuri ale Primăriei Sectorului 4 și ale Institutului opresor.

Nu pot să nu remarc faptul că această încercare se bazează exclusiv pe verdictele mincinoase ale așa-numitelor „tribunale ale poporului”, adică acele instituții comuniste care odată cu prăbușirea regimului totalitar în 1989 ar fi trebuit să-și fi pierdut puterea de acțiune. Totuși, la 33 de ani de la înlăturarea acestui regim despotic, structurile sale încă își produc efectele.

La fel ca în 2017, și de această dată, societatea civilă a procedat la o amplă mobilizare. Drept dovadă, în presa națională există un puternic val de reacții la adresa acestui subiect. Oameni de cultură, oameni politici, asociații socio-culturale și cetățeni de rând și-au exprimat dezacordul în legătură cu schimbarea denumirii. Totodată, aceștia și-au exprimat indignarea față de servilismul primarului Daniel Băluță, care prin acțiunile întreprinse se dovedește a fi o biată unealtă a unui Institut condus de un antiromân.

Le mulțumesc doamnei director Elena David și cadrelor profesorale care au dat dovadă de curaj și demnitate și au rezistat în fața repetatelor presiuni primite atât din partea Institutului vindicativ, cât și din partea primarului aservit intereselor antinaționale. Atentatul acestui Institut chiar în apropierea datei la care comemorăm trecerea la cele veșnice a marelui savant (pe 28 noiembrie s-au împlinit 70 de ani de la moartea sa) demonstrează o ură organică față de personalitatea lui Mircea Vulcănescu.

Închei prin a vă reaminti că Mircea Vulcănescu, erudit savant creștin, membru de vază al Școlii Sociologice de la București, este al doilea om deplin al culturii românești după Mihai Eminescu. A murit ca un adevărat martir în temnițele comuniste, nevinovat fiind. Vorbim despre omul care a făcut posibilă refacerea armatei române din Transilvania  așa încât aceasta să participe la război de partea Aliaților, reușind prin dăruire și iscusință să dubleze rezervele de aur ale României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De aceea, de la înalta tribună a Senatului României vă cer tuturor celor implicați în acest demers antinațional să nu vă depășiți atribuțiile stabilite prin lege, să nu vă jucați cu focul și să nu vă atingeți de denumirea Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”!