Patrioții

Ionuț Neagu (AUR): Cerem demiterea Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna

În cea mai recentă declarație politică, Ionuț Neagu, senator AUR de Covasna, cere public demiterea Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, ca urmare a comportamentului antiromânesc de care a dat dovadă în timpului mandatului său.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, din partea UDMR, refuză să vorbească în limba română din postura de demnitar al statului român. Chestionat sâmbătă, 1 octombrie 2022, de către un grup de activiști în problema protejării parcurilor naționale, acesta a răspuns întrebărilor în limba maghiară.

Exemplul de față nu este unul singular atunci când vine vorba despre comportamentul dușmănos al acestui ministru atât față de România, cât și față de români.

Un alt exemplu este cel din septembrie 2021, când s-a jucat finala Cupei României la hochei pe gheață, disputată între Sport Club Miercurea Ciuc și Steaua. Atunci, același ministru a îngenunchiat alături de echipa locală când s-a intonat imnul așa-zisului „ținut secuiesc”. Este un gest pe care-l considerăm o jignire a demnității naționale și, totodată, un act de trădare și servilism. Prin astfel de gesturi și prin alte poziționări bine cunoscute, Barna Tanczos se dovedește a fi un adept al confruntării interetnice și al separatismului.

Este un fapt general cunoscut că acest ministru refuză ostentativ, cu încrâncenare, să participe la sărbătorile românești precum Ziua Națională, Ziua Imnului sau Ziua Drapelului Național. În orice alt stat din Europa și din lume, un astfel de comportament sfidător și provocator nu ar fi tolerat.

Pentru aceste motive, românii au redactat și semnat o petiție on-line prin care cer, cu just temei, demiterea din fotoliul ministerial a lui Barna Tanczos.

Având în vedere că cele expuse mai sus denotă lipsă de loialitate față de țară, o sfidare fățișă a legii și o atitudine sub demnitatea funcției de membru al Executivului României, AUR cere demiterea Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, din funcția deținută nemeritat.