Patrioții

Ilie Coleșa (AUR): Decizia CEDO de a amenda România, o chestiune ideologică

Deputatul Ilie Coleșa susține că decizia CEDO de a amenda România pentru încălcarea drepturilor persoanelor transgender este o chestiune ideologică. Din punct de vedere politic, CEDO a dovedit că e o instanță uzurpată de neo-marxism.

Sunt multe motive datorită cărora apreciem această decizie ca fiind pe de-a-ntregul injusta, putând-o cataloga ca fiind o ingerință a unei ideologii neo-marxiste, totalitare în actul juridic. În modul cel mai firesc, fără a avea studii juridice sau medicale, vedem și înțelegem că genul unei persoane este determinat de sexului acelei persoane. Ca atare schimbarea genului prenumelui unei persoane este în modul cel mai elementar și mai strâns legată de schimbarea sexului persoanei respective. Putem concluziona că legea este bună și clară, echivalând genul cu sexul biologic, iar judecători români au interpretat-o în modul cel mai corect și mai firesc.


Din punct de vedere medical, identificarea unei persoane, sănătoase biologic, cu un gen diferit de genul cu care s-a născut este o chestiune foarte controversată, până recent ea fiind catalogată ca fiind patologică, punct de vedere cu care noi suntem de acord. Doar ingerința constantă și agresivă a ideologiei politice in actul medical a făcut ca cei care împărtășesc acet punct de vedere să fie cenzurați, marginalizati, intimidați sau agresați atât în mediul academic, dar uneori chiar și social sau din punct de vedere juridic.


Schimbarea genului pe actele de identitate nu se poate echivala cu schimbarea nummelui de familie, care schimbare nu implică motivări biologice, ci doar de natură juridică sau socială. Totuși, și in cazul numelui de familie, schimbarea trebuie clar argumentată și dovedită, nefiind doar o simplă declarație sau alegere.


Motivarea CEDO potrivit căreia persoanelor transgender din România ar fi obligate la realizarea unor intervenții chirurgicale înainte de modificarea prenumelui și sexului din actele de identitate este hilară. În România orice tratament medical este liber consimțit de cel asupra căruia se exercită.
În plus, judecătorul Yonko Grozev, cel care a condus completul de judecată de la CEDO, a fost incriminat într-un raport al European Centre for Law and Justice (ECLJ)ca fiind într-un conflict de interese la CEDO. Grozev a fost membru al Boardului Fundației pentru O Societate Deschisă (Open Society) din Bulgaria între 2001 și 2004, iar între 2011 și 2015, a fost membru în conducerea Open Society Justice Initiative (OSJI, New York) – ambele ONG-uri făcând parte din rețeaua rețeaua Open Society, având o agendă dictată de ideologia progresistă, neo-marxistă. Grozev a judecat 6 (șase) cazuri în care una dintre părți era un ONG din acest grup, după cum relevă o publicație din Bulgaria. În plus, Grozev a reprezentat la CEDO grupul anarhist Pussy Riot în 2018, chiar înainte de a fi numit judecător al Curții, după cum relevă raportul ECLJ.


Această decizie CEDO, profund nedreaptă, face parte din programul de promovare a teoriei referitoare la identitatea de gen, promovare susținuta de multe dintre instituțiile statului. Președenția și Curtea Constituțională A existat o inițiativă legislativă de a interzice prozelitismul acestei ideologii în școli, care a fost adoptată de Parlament. Președintele Iohannis a contestat-o la Curtea Constituțională, iar CCR a invalidat-o.


Efectele nefaste ale teoriei identității de gen sunt confirmate de realitatea din jurul noastru, dar de foarte multe studii, unul dintre cele mai recente arătând că în Franța 22% dintre tinerii cu vârste între 18 și 30 nu se consideră nici bărbați, nici femei, ci non-binari.