Patrioții

Gianina Șerban (AUR): Țara arde, Guvernul plătește campanii să ne închidă gura

Cu toții am observat în ultimul an, o campanie de informare în presă TV și radio, cu privire la efectele și prevenirea infectării cu virusul SARS-COV2, în contextul pandemiei.

Nu voi analiza faptul că în Romania nu a fost declarată nici macar epidemie datorită acestui virus, conform Direcției Relații cu Presa a Ministerului Sănătății, cu nr.2/5481/23.06.2020, în care se explică faptul că „nu se întruneau condițiile epidemiologice pentru asta, adică nu s-a întrunit numărul de îmbolnăviri/decese care să justifice declararea epidemiei”.

Vreau să expun în schimb costurile pentru aceste campanii de presă și să pun o întrebare atât d-lui Orban, cât și d-lui Câțu – de ce plătim sume imense pentru ceva ce nu există în mod oficial pe teritoriul României?Conform Secretariatului General al Guvernului, trusturilor de presă le e rezervat un fond de 40 milioane euro pentru această campanie. Trusturile de presă au încasat sau mai încasează sume greu de pronunțat, darămite de numărat sau de luat în calcul pentru un cetățean de rând: 4 milioane trustul PRO, 6 trustul Intact, 3 Kanal D, 1,6 milioane Romania TV samd.

Nu e vina lor, pentru că nu e prost cel care cere, ci fraier cel care dă. Problema e alta, mult mai profundă, care naște întrebări și asupra bugetului de azi care e unul de austeritate:

  • pensii și salarii înghețate;
  • sănătatea suferă grave disfuncționalități – vezi incendiile din spitale, decesele provocate de acestea și pentru care nu răspunde nimeni, ci un biet manager care în doua luni cred că a facut mai multe decat șeful sau, Voiculescu;
  • educația pusă pe butuci și implicit viitorul nostru!

Mă întreb, această campanie nu are ca scop devierea atenției de la problemele reale ale țării, ce privesc industria, agricultura, sănătatea, educația? De ce nu s-au dat acești bani acestor domenii care într-adevăr trebuie dezvoltate? Da, veți spune ca e o sumă mică. E într-adevăr o sumă mică pentru guvern, dar imensă și necesară în alte părți.Sau cu acești bani vă plătiți de fapt prezența în media și vă asigurați ca presa să nu lovească în dumneavoastră și să ascundă toate aceste matrapazlâcuri cu măști de protecție, cu obiective de interes național pe care le vindeți?

De fapt ați vândut toata țara, iar ce nu ați reușit încă, vă zbateți să o faceți. Însă iată că au început să răbufnească românii, nu mai pot trăi cu aceste minciuni, fără bani, la limita subzistenței. O intrebare aș mai avea: domnilor Iohannis, Orban, Câțu, Barna, Hunor, dacă de pus cetățenii pe primul loc nu poate fi vorba în politicile voastre, când veți lăsa românii sa trăiască?