Patrioții

Gianina Șerban (AUR): Sportul românesc, ultima grijă a guvernului

Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov, l-a interpelat pe ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novak, privind investițiile statului român în domeniul gimnasticii, în vederea creșterii participării României la campionatele europene și mondiale.

De mic copil am fost crescută în spiritul mișcării insuflându-mi-se mereu că mișcarea, alergarea, sportul îmi crește imunitatea, mă ajută să mă dezvolt, iar proverbul „minte sănătoasă în corp sănătos” mi-a fost unul de real ajutor, iar astăzi încurajez orice fel de activitate fizică a copiilor mei.

           Tot de mic copil am auzit de marile performanțe în lumea sportului, de prima notă de 10 din lume primită la un concurs olimpic de gimnastică a Nadiei Comăneci. Peste ani am înțeles că aceste performanțe nu vin singure, fără eforturi poate supranaturale din partea gimnastelor. Daniela Silivaș, Lavinia Miloșovici, Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu, câteva nume care au rămas în istoria gimnasticii ca fiind eroine, iar pentru copiii ce astăzi practică această disciplină sunt exemple de urmat, sunt poate idolii lor.

          Cu stupoare am aflat din presă că visul acestor copii poate fi distrus de statul român, care în loc să asigure condițiile necesare dezvoltării acestei discipline și să dea șansa din nou la performanță, azi nu își poate permite să trimită acești copii minunați la Campionatele europene și mondiale de gimnastică.

           În țara atâtor nume sonore care au dus România pe cele mai inalte culmi sportive, pe podiumuri la care multe alte țări doar visează, consider că lipsa României de la asemenea competiții poate reprezenta o rușine enormă pentru fiecare cetățean mândru că e român.

          Având în vedere cele expuse și faptul că dumneavoastră ați fost unul din competitori la olimpiadă, chiar câștigător al unor competiții importante, domnule ministru, aș dori să îmi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

          1. Care sunt sumele necesare pentru participarea României la campionatele europene și mondiale de gimnastică?

          2. Care au fost investițiile statului român în ultimii 5 ani în această disciplină sportivă?

          3. Ați alocat în bugetul de stat sume pentru anul 2022 acestei discipline? Care sunt acestea?