Patrioții

Gianina Șerban (AUR), întrebare pentru ministrul Mediului: Câți arbori s-au plantat în „Lună pădurii”?

Deputata AUR de Ilfov, Gianina Șerban, i-a adresat ministrului Mediului, Tanczos Barna, o solicitare privind acțiunile de împădurire desfășurate în perioada 15 martie – 15 aprilie, când sărbătorim „Luna pădurii”. În context, deputata a subliniat că nu există comunicări oficiale ale Romsilva cu privire la acțiunile de plantare efectuate.

România se confruntă cu reale probleme privind protejarea și conservarea pădurilor. Suprafața fondului forestier a scăzut dramatic în ultimi 30 ani, astfel au fost defrișate abuziv milioane de hectare de pădure. Între 15 martie și 15 aprilie serbăm anual „Luna pădurii”, eveniment menit să sensibilizeze publicul cu privire la importanța pădurii și să evidențieze rolul acestora în menținerea echilibrului ecologic pe această planetă.

Fondul forestier este proprietate publică a statului ce se administrează de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, regie autonomă de interes național, aflată sub autoritatea statului, prin autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură.

Anul acesta nu am găsit comunicări oficiale ale Romsilva cu privire la acțiunile de plantare efectuate. Am avut foarte multe declarații politice, intervenții și interpelări pe tematica tăierilor ilegale și necesitatea împăduririi și menținerii plămânului verde al planetei întrucât consider că aerul curat și nepoluat este esențial vieții noastre și a copiilor noștri.

Așadar, domnule ministru, aș dori să îmi transmiteți în scris următoarele:

1. Câte acțiuni de împădurire ați avut în „Luna pădurii”? Aș dori răspuns defalcat pe județe.

2. Care este suprafața împădurită în „Luna pădurii”? Aș dori răspuns defalcat pe județe.

3. Câți puieți au fost plantați în „Luna pădurii”?