Patrioții

Gianina Șerban (AUR): Guvernul Cîțu subminează rolul femeii în societate

Gianina Șerban, deputat AUR, a făcut un apel în Parlamentul României referitor la creșterea cazurilor de violență domestică din România și a cerut adoptarea unor măsuri de protecție pentru a veni în sprijinul victimelor.

Violența domestică este una dintre cele mai serioase probleme sociale, cu care ne confruntăm în prezent. Este o chestiune de sănătate publică, reprezentând una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor femeii cu efecte devastatoare în țara noastră și care rămâne larg nesancționată.

Anul acesta a explodat fenomenul violenței asupra femeilor și a luat amploarea în țările în care a fost impusă pandemia. Ordinele de protecție nu au niciun fel de valoare atâta timp cât nu sunt însoțite un mijloc de supraveghere, de monitorizare a agresorilor, cu ajutorul brățărilor eletronice – măsură implementată cu succes în 8 state membre UE.

În România nu a fost implementat niciun proiect pentru sprijinirea femeii agresate, deși există un proiect de lege care așteaptă de 3 ani să fie votat de parlamentari și care ar permite autorităților să folosească aceste brățări electronice de supraveghere – costurile anuale ale acestui sistem de supraveghere ajung undeva la 800 de euro.

Gianina Șerban a cerut Guvernului Cîțu să aloce fondurile necesare pentru a putea fi introduse măsurile de protecție în cazul victimelor violeței domestice.