Patrioții

Gianina Șerban (AUR): Guvernul acționează împotriva României! Din nou!

Gianina Șerban acuză Guvernul Ciucă de faptul că acționează împotriva României sistematic, de data aceasta prin emiterea unui OUG prin care se urmărește scăderea capacităților de producție a energiei electrice și, implicit, punerea la pământ a industriei miniere.

În plină criză economică, Guvernul României a emis proiectul de Ordonanță de urgență pentru scăderea capacităților de producție a energiei electrice și, implicit, punerea la pământ a industriei miniere. În următorii 8 ani, capacitatea de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, lignit și huilă, trebuie să dispară, ceea ce înseamnă 16,9% din întreaga producție a României, conform ANRE.

Dacă proiectele de investiții în creșterea sau înlocuirea acestor capacități sunt doar teorii puse pe hârtie care nu au vreun termen de realizare, pentru punerea la pământ a acestor centrale ce funcționează pe bază de cărbune este un termen fix: 31.12.2030.

Acest proiect de OUG vine să rezolve una din chestiunile asumate prin PNRR, un plan bine pus la punct, dar nu pentru români. Acum pot înțelege toți românii de ce acest PNRR a fost ascuns de ochii lumii?

Mai mult, pe lângă faptul că energia lipsește și va lipsi din ce în ce mai mult, prețul acesteia astăzi punând mari probleme atât populației cât și industriei, mai intervine o problemă gravă: închiderea minelor, programată clar prin această propunere de OUG. Se pare, din nou, că guvernului nu îi pasă de miile de oameni ce își câștigă existența cu greu în subteran. Oare ce vor face aceștia, având în vedere faptul că programele de reconversie socială ori nu există, ori sunt doar alte minciuni puse pe hârtie și înghit sume imense fără rezultate? Cum va învăța un miner să facă o afacere profitabilă din care să trăiască luând în calcul birocrația cruntă din țară? Ce afacere ar putea să dezvolte în Valea Jiului, unde nu mai câștigă nimeni bani din alte activități? Sunt întrebări la care nimeni nu răspunde, guvernul are doar o țintă: centralele electrice și mineritul să dispară!

Sa nu mai spunem că aceste centrale electrice se întind pe hectare întregi, iar vânzarea lor la kilogram și dezafectarea lor poate fi o altă afacere profitabilă. Dar, din nou, nu pentru români.

Distrugem absolut totul în România, munca a generații întregi!