Patrioții

Gheorghe Cătană (AUR): Valurile pandemice ascultă de comanda politică

Valurile pandemice ascultă de comanda politică. Nu e de mirare că, începând cu valul 2, cifrele au început să crească doar atunci când a decis politicul și să scadă în funcție de interesele liderilor din coaliția de guvernare. Acum „suntem într-o pauză de vară”, ca să-l cităm pe Iohannis. Pauză pentru șefia PNL.

Mai țineți minte când a mai fost un val? După parlamentarele din 6 decembrie, când nu a mai contat că suntem în pandemie și președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să iasă la vot. Tot la fel se întâmplă cu aceste cifre și când autoritățile vor să îi forțeze pe români să se vaccineze: de curând au început să crească numărul infectărilor, după cele 3 luni de vară, când românii au putut să se bucure de vacanță fără să fie amenințați cu restricțiile.

Acum, probabil că următorul val, cel de-al patrulea, vine după 25 septembrie, când luptele interne din PNL se vor tranșa în cadrul Congresului formațiunii. În tot acest timp, prețurile cresc de la o zi la alta, facturile sunt tot mai mari, iar românii tot mai împovărați, îndatorați și îngrijorați cu privire la ziua de mâine.