Patrioții

Gheorghe Cătană (AUR): OMV să răspundă pentru furtul din banii românilor!

Senatorul AUR Gheorghe Cătană a afirmat, într-o declarație politică, faptul că OMV să răspundă pentru furtul din banii românilor. În acest sens, AUR a solicitat constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea grupului austriac, în contextul în care există suspiciuni că statul român acționează în interesul companiei OMV.

Nu există în istoria postdecembristă companie care să fi înregistrat un profit mai mare pe spatele românilor decât OMV, care, sfidător, a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a scris istorie, fiind singura societate care a înregistrat un profit de 10 miliarde lei. Implicit, prin OMV, şi statul român, condus de PSD şi PNL, a încasat peste 20 miliarde de lei Intr-un singur an. Tot istorie au scris şi ei, dar de rea-voinţă şi lipsă de interes faţă de români, pentru că aceste rezultate reprezintă un furt din banii noştri, ai tuturor românilor. Profitul lor record a fost câştigat pe spatele şi munca noastră, pe seama scumpirilor inregistrare în 2022 la carburanţi. Ei au scumpit, românii au plătit, statul a încasat bani grei, fără să ia o măsură reală să stopeze aceste creşteri de preţuri.

În timp ce noi ne străduim să ne plătim facturile şi ne uităm cum banii se evaporă din buzunarele românilor din cauza inflaţiei, PSD şi PNL în cârdăşie cu OMV sărbătoresc profituri istorice. La fel de memorabile trebuie să fie şi primele anuale încasate de către conducerea acestei companii cu capital austriac pentru rezultatele excepţionale şi managementul de succes.


Alături de colegii mei de la AUR am solicitat constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea OMV Petrom, pentru că avem suspiciuni rezonabile că reprezentanţii statului român, prin cei doi reprezentanţi din Consiliul de Administraţie, impreună cu ministrul Energiei acţionează, de fapt, în interesul companiei austriece OMV şi în detrirnentul interesului companiei din România – OMV Petrom.


Stimaţi colegi din PSD şi PNL, eu mă întreb cum puteţi dormi când vedeţi cum poporul român se înfundă din ce în ce mai tare în datorii. Sunt oameni, în special bătrâni, care de frica facturilor stau în frig, iar voi, cei care sunteţi răspunzători pentru fiecare român din ţara asta, asistaţi nepăsători la aceste drame, fără să luaţi nici o măsură reală pentru a duce România înspre mai bine.


AUR este singura alternativă bună pentru popor şi singurul partid care a venit cu soluţii pentru oameni. De aceea, poate cel mai important proiect de ţară este recuperarea companiilor de Ia investitorii străini, astfel încât banii să rămână aici, în România, pentru că asta înseamnă o viaţă mai bună pentru fiecare român. Nouă ne pasă de ţara asta şi ne pasă de viitorul pe care îl au copiii noştri!