Patrioții

Gheorghe Adrian Cătană(AUR): la Lupeni guvernul s-a dovedit incompetent. Dați banii la oameni

Situația de la minele Lupeni nu este una normală. Statul, ca orice alt angajator, trebuie să își îndeplinească obligațiile față de angajați. Românii au intrat în mine și și-au făcut treaba, pentru acest lucru trebuie să fie remunerați.

Iar aici nu discutăm numai despre drepturile salariale ci de toate drepturile care revin din munca prestată, inclusiv tichetele de masă sau altele asemenea. Dacă am fi vorbit de un angajator privat ar fi sărit toată lumea asupra lui că este un prost platnic și l-am fi căutat cu procurorii.

Guvernul României are în administrare niște companii de stat. Aceste companii pot să fie eficiente și depinde acest lucru numai de noi. Nu este normal ca în plină criză a forței de muncă, când sunt sectoare cheie unde nu se găsește personal, statul să nu poată reuși să valorifice angajații de care dispune.

E bine că se fac angajări în jandarmerie, dar de ce nu facem mai suple alte sectoare ale administrației publice și să identificăm acolo oamenii necesari, nu să facem angajări din afara sistemului.

Minerii din Hunedoara trebuie să aibă de muncă. Sectorul energetic are nevoie de ei, dar și sectorul construcțiilor. Sunt oameni cu experiență și care pot în următorii ani să construiască drumuri și tuneluri prin munții României și prin care să treacă autostrăzile atât de necesare.

Putem să facem o reconversie a acestor companii miniere și din activitatea din domeniul energetic putem să prestăm și servicii în domeniul infrastructurii, fără ca să fim nevoiți să îi dăm afară.

Dar noi ce vedem: un management defectuos al administratorilor puși politic și care nu pot gândi soluții economice eficiente. Vedem pensii speciale și salarii colosale date pentru cei care sunt angajați politic.