Patrioții

Gheorghe Adrian Cătană(AUR): jumătate din națiunea română trăiește dincolo de granițe

Astăzi se marchează Ziua Națională a Românilor de Pretutindeni. Este de o potrivă un moment de bucurie dar și de tristețe: suntem aproximativ 20 de milioane de români acasă și alte aproape 20 de milioane de români dincolo de granițele țării.

Avem români în comunitățile istorice din jurul granițelor, avem peste trei milioane de români în Republica Moldova, avem milioane de români în Uniunea Europeană și Marea Britanie sau dincolo de ocean.

O bună parte din conaționalii noștri au plecat în ultimii 30 de ani. Ceea ce trebuia să fie o perioadă de prosperitate în realitate a devenit cel mai mare exod al românilor din toate timpurile. O bună parte dintre ei doresc să se întoarcă acasă însă trebuie să realizăm aici condițiile minime ca acest lucru să fie posibil.

În ultimii 31 de ani s-a pus prea puțin accent pe interesele noastre naționale iar la conducerea țării nu s-au aflat politicieni care să ne dorească binele ci care au urmărit doar interese personale. Nu avem școli moderne, nu avem autostrăzi, nu avem spitale noi, nu avem drumuri bune.

România are nevoie de persoane competente la conducere, de români care să își iubească țara. Acești români există atât acasă cât și dincolo de granițe și trebuie să îi convingem să vină să ajute.