Patrioții

Gheorghe-Adrian Cătană (AUR): E timpul ca România să revină românilor!

„E timpul ca România să revină românilor!”, a afirmat senatorul AUR Gheorghe-Adrian Cătană. Într-o declarație politică, acesta reamintește clasei politice aflată la guvernare că deciziile privind resursele țării trebuie luate pentru binele românilor și nu pentru a servi interesele altor state.

Vă supun atenției sărbătoarea mexicană din 18 martie. Anul acesta a fost cea de-a 85-a aniversare. La 18 martie 1938, companiile străine care se îmbogățeau din zăcămintele de petrol din Mexic  au fost expropriate. Ca urmare, producția de petrol și comercializarea produselor petroliere a fost  transferată către compania de stat Pemex din Mexic, iar acest lucru a rămas valabil până în prezent. Ca urmare, Mexicul a devenit al șaptelea cel mai mare exportator de petrol din lume, iar ziua de 18 martie a fost declarată sărbătoare națională.

         Stimate Domnule Președinte, aș dori acum să fac legătura cu România pe această temă și îmi amintesc și acum situația de la începutul anului 1990, atunci când datoriile externe erau zero, în orașul meu, Mediaș, existau peste 50 de firme de producție, oamenii aveau locuințe cu prețuri acceptabile și costuri suportabile la energie, toată lumea avea un loc de muncă în țară și multe altele. Chiar dacă multe lucruri nu erau așa cum ar fi trebuit să fie.

         Mă întreb deseori ce îmbunătățiri concrete și mai ales, de durată au fost aduse pentru oamenii care trăiesc aici după pseudo-revoluția aranjată din străinătate la sfârșitul anului 1989. Între timp, multe din ceea ce a fost cândva proprietate de stat au fost vândute, resursele țării fiind pe primul loc. Populația nu a beneficiat în niciun fel, dimpotrivă. Profitul personal a fost rezervat  politicienilor de vârf care au pus la cale aceste afaceri dubioase. Statul, în loc să se îmbogățească, a devenit mai sărac, iar datoria externă se apropie actual de pragul de 150 de miliarde de euro.

         Domnule Președinte, se observă tendința descendentă a țării. Nu ne faceți să regretăm evenimentele din acel decembrie, pentru că nu este de mirare că mulți sunt acum de părere că la sfârșitul anului 1989 a fost sacrificat „porcul greșit”.  Se poate spune că pierderea fostelor teritorii românești în favoarea statelor vecine a fost o consecință a războiului în baza Tratatului de la Paris din 1947, dar abandonarea Insulei Șerpilor mai târziu a fost o decizie greșită a guvernului de atunci, fără ca poporul să fie întrebat.

         Deciziile greșite din 1990 încoace, mult mai flagrante, au atins punctul culminant din cauza neacceptării în spațiul Schengen. Ajung astfel la motivul real al acestei declarații.

         Eșecul Schengen, privatizarea Petrom, vânzarea terenurilor arabile către străini, băncile cu capital străin, profitul multinaționalelor sunt doar câteva dintre frustrările românilor. Este rușinos ca o companie petrolieră austriacă să scoată din România atât de ușor profitul; un profit care ar trebui să ajungă de fapt la populația României. Dar toate acestea au fost posibile doar pentru că politicienii de vârf ai țării nu numai că au fost de acord cu aceste afaceri dubioase timp de zeci de ani, ci chiar le-au susținut.

         Mă întreb când va fi posibil ca România să se bucure de așa o sărbătoare, așa cum este sărbătorită an de an în Mexic pe data de 18 martie.

         Atunci când economia unei țări este îngreunată în acest fel, așa cum este în România în acest moment, atunci a venit momentul  să inițiem tot ceea ce este necesar din punct de vedere legal pentru ca resursele care au fost date cu nepăsare din mână, fără să se țină cont de interesele poporului, să revină în proprietatea statului, în favoarea poporului.

         O declarație clară a președintelui mexican: „Nu vom accepta niciodată ca o minoritate din Mexic să să se îmbogățească prin sărăcirea majorității”.

         Și România este o țară independentă și liberă, nu un protectorat nici al Washingtonului, nici al Bruxelles-ului sau al Moscovei! Deciziile trebuie luate în așa fel încât să servească binele oamenilor din România, și nu intereselor străine din afara României!

         Din cauza situației politice actuale și mai ales a politicii de blocaj din UE, a sosit momentul în care resursele naturale trebuie să revină în proprietatea statului, în special extracția de petrol și gaze. Pentru că oamenii din România v-au ales să reprezentați interesele românești și nu pe cele ale unor interesele străine. Aveți puterea și mă rog la Domnul Dumnezeu să vă dea și puterea de a faceți acest lucru!