Patrioții

George Simion, președinte AUR: „Ciolacu minte cum respiră!”

Într-un interviu recent, George Simion, președintele AUR, a criticat dur măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu, în special reducerea plafonului pentru încasările și plățile cu numerar. Simion susține că aceste măsuri, deși sunt prezentate ca o luptă împotriva evaziunii fiscale, nu vizează în realitate pe cei care comit aceste infracțiuni, ci împovărează cetățeanul de rând.


„Aceste măsuri, care aparent sunt puse sub umbrela unei lupte contra evaziunii fiscale, firești de altfel ca principiu, în realitate nu se îndreaptă către cei care o fac cu adevărat, ci împovărează și mai mult cetățeanul de rând. Noi semnalăm inclusiv și o abatere gravă privind accesul la servicii, care în cascadă generează discriminare”, a spus George Simion.
Potrivit președintelui AUR, în timp ce plafonul pentru încasările și plățile cu numerar este redus treptat în România, în alte state europene, această limită este mult mai ridicată. De exemplu, în Bulgaria, limita este de 5000 de euro, în Croația de 15.000 de euro, în Cehia de 10.000 de euro și în Polonia de 3000 de euro între comercianți.


Președintele AUR a criticat și faptul că Guvernul Ciolacu promite ajutoare de stat unor companii străine, fără a face publice criteriile de acordare a acestora. În opinia sa, atenția ar trebui îndreptată spre marile companii care fac profituri uriașe în România și care practică o formă de evaziune fiscală prin externalizarea profiturilor.


În ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale, George Simion crede că soluția nu este supraimpozitarea IMM-urilor, ci relaxarea pieței prin fiscalizare redusă. Acest lucru ar încuraja munca și ar atrage investitori, ceea ce ar duce la o infuzie de capital în economie și la o fiscalizare mai corectă.
Printre măsurile pe care le susține AUR se numără creșterea salariului minim la 5000 de lei și fixarea acestuia ca plafon pentru impozitarea cumulată la 25% a muncii. În plus, George Simion propune dotarea vămilor românești cu 100 de scannere performante care să funcționeze non-stop, pentru a depista mai ușor mărfurile nedeclarate și drogurile care urmează să intre în România.


În concluzie, George Simion consideră că măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu nu sunt eficiente în combaterea evaziunii fiscale și propune o serie de soluții alternative, care să încurajeze munca și investițiile, în loc să împovăreze cetățeanul de rând.