Patrioții

George Simion (AUR): Autoritățile ar fi trebuit să investească într-o campanie de informare privind vaccinarea anti COVID-19

George Simion, liderul AUR, consideră că o prioritate în actuala pandemie, ar fi fost o campanie de informare în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. În schimb, autoritățile au preferat să risipească banii pe o campanie ineficientă pro-vaccinare.

„Campania de vaccinare a început prost. Noi avem o poziție clară, ne opunem vaccinării și condiționării actului medical. Vedem că se întâmplă multe nereguli, inclusiv asupra actului medical care ar trebui să fie intim. Sunt fel de fel de promoții pe la restaurante, magazine, să-i premieze pe cei care se vaccinează. Restaurantele nu pot fi operatori de date cu carater intim care privesc sănătatea populației sau operarea unor acte medicale. O campanie de informare asupra vaccinării nu s-a întâmplat”, a declarat Simion la Antena 3.

Liderul AUR a reiterat poziția partidului, potrivit căreia vaccinarea este un act medical intim, care nu poate fi obligatoriu și nici condiționat. Simion a subliniat că deputații AUR vor face interpelări acolo unde li se semnalează abuzuri.

„Noi luptăm pentru ceea ce am promis în campanie, că nu va fi obligatorie vaccinarea și nici condiționată. Deja vedem că Google, Facebook își unesc puterile pentru a lucra la acel pașaport, deja vedem că unii pot călători în voie dacă sunt vaccinați, deși mulți specialiști ne-au spus că se transmite în continuare virusul, chiar dacă ești vaccinat. În acest sens, facem interpelări, de exemplu, am primit semnal din partea studenților de la UMF Craiova că sunt obligați să se vaccineze. Ringo Dămureanu, deputatul de Dolj, a interpelat rectoratul și a primit asigurări că nu se va întâmpla acest lucru și presiunile puse asupra studenților s-au oprit”, a precizat Simion.