Patrioții

George Badiu (AUR): Iohannis călătorește cu avion de lux, într-o perioadă în care cetățeanul român strânge cureaua

Deputatul AUR George Badiu a susținut o scurtă declarație în care a criticat dur administrația prezidențială pentru excesele din ultima vreme – închirierea unui avion de lux pentru călătoria în Japonia și Singapore, escala de la Sibiu pentru a prelua cuplu prezidențial, toate acestea reprezintă o sfidare la adresa românilor care de-abia mai fac față scumpirilor generate tot de incompetența guvernării PSD-PNL-UDMR.

Pentru vizita inutilă la niponi, președintele României nu a închiriat un avion de la compania națională a țării, TAROM, cum ar fi fost firesc. Este stilul cu care ne-a obișnuit de aproape un deceniu. N-a vrut cu niciun chip ca vreun milion de euro să rămână în țară. Nici nu a plecat cu un avion de linie, că i-ar fi picat greu la stomac vreo escală într-un aeroport asiatic. Ca un pașă, președintele și-a comandat un super jet din Luxemburg.

Am fi trecut poate peste asta, cu toate că până și ultimii fanatici iohaniști au observat țâfnoșenia afișată și luxul în care se lăfăie domnul proprietar de case. Chiar șase…

Dar ca o aeronavă să zboare goală de la București la Sibiu pentru a opri să ia perechea prezidențială  ține de moft, de absurd și de cheltuirea fără rost a banului public într-o vreme de criză, într-o perioadă în care cetățeanul român strânge cureaua.

De ce turistul de lux nu a plecat cum era normal, de la Salonul oficial al Aeroportului ,,Henri Coandă”? Ce a făcut Administrația Prezidențială, cea care s-a ocupat de protocol, transformată de actualul chiriaș de la Cotroceni într-o instituție decorativă?

Directorul pe viață al SPP, generalul Pahonțu, aflat și el în prețioasa suită, avea datoria să intervină. Unde este respectarea procedurilor care prevăd formarea dispozitivului de protecție și pază la Otopeni? Îi este frică lui Pahonțu să nu cumva să-l supere pe „El Presidente” ?

Ca de atâtea ori, activitatea președintelui et comp. este în total răspăr cu bunul simț. Dacă șeful are apucături de dictator, cum se face că generalul ce ar trebui să vegheze la respectarea legii și procedurilor îi ține isonul ?

Politicienii din PNL invocă ,,protocolul.” Amuzant ! Care este acel protocol ?

Le reamintim că ceea ce nu interzice legea, oprește bunul simț, acel bun simț pe care președintele Iohannis nu-l arată niciodată. Poate că nu are ce arăta…