Patrioții

Florin Pușcașu (AUR): În timp ce la noi locomotivele CFR iau foc, Germania subvenționează transportul feroviar

În timp ce la noi locomotivele CFR iau foc, Germania subvenționează transportul feroviar cu 2,5 miliarde de euro pentru a sprijini acest sector grav afectat de pandemie. Un astfel de pachet ar fi putut primi și România din partea Comisie Europene, nu credeți?

Germania urmează să finanțeze companiile din sectorul de transport feroviar de marfă și pasageri care au fost afectate pe toată perioada pandemiei. Dintre aceste 2,5 miliarde de euro, 2,1 miliarde de euro vor merge către transportul de pasageri.

Iată ce putem citi în presă: „Subvenția se acordă sub forma unei reduceri a taxelor pe care companiile feroviare le plătesc pentru accesul la infrastructura feroviară – TUI. O schemă de ajutor existentă din 2018 va fi adaptată pentru transportul de marfă. Suma estimată pentru a suporta această modificare pentru transportul feroviar de marfă este de aproximativ 410 milioane de euro și va crește nivelul subvenției la aproximativ 98% din TUI-ul plătit în perioada 1 martie 2020 – 31 mai 2021. Măsura de ajutor este valabilă până la 31 mai 2022 și este menită să asigure că sectorul feroviar nu pierde cota de piață în favoarea transportului rutier”.

În schimb, în România, Guvernul Cîțu și mai ales ministrul Cătălin Drulă (USR) se laudă cu un proiect pe care nu l-au inițiat ei (Podul de la Brăila) sau cu 30 de km de cale ferată reabilitată. Dacă Germania, care are o infrastructură de invidiat, învestește în transportul feroviar, România de ce nu poate accesa fonduri în acest sens, domnilor Cîțu și Drulă?