PatrioțiiRomânia

Eroii din spitalul Roman: personalul medical și pompierii au salvat 17 persoane din incendiu

Un incendiu a izbucnit acum câteva zile la un alt spital din județul Neamț, de această dată la Roman. Pare că drama sistemului medical nu se va opri niciodată. O țigară aprinsă aruncată în ghena de gunoi a dus la apariția unui incendiu. Fumul greu a inundat coridoarele clădirii, abia dacă mai puteai să vezi la 2-3m.

Cu toate acestea până la sosirea forțelor de intervenție personalul medical și-a risc propria viață, așa cum au făcut și la Piatra Neamț, și au evacuat șapte persoane până la sosirea forțelor de intervenție. Medici, infirmiere și asistente medicale au intrat în fumul gros și au reușit să salveze viețile unor români riscându-le pe ale lor.

Ulterior pompierii au reușit să scoată din infern alte zece persoane aflate în pericol să fie intoxicate cu fum și gaze fierbinți.

Împreună, cadrele medicale și salvatorii, sunt niște eroi și merită respectul nostru. Ei sunt cei care sunt trimiși zilnic să rezolve situația complicate a cărei vină de cele mai multe ori o are factorul politic incapabil să asigure condiții civilizate și normale de lucru pentru acest corp profesional.