Patrioții

Dumitru-Viorel Focșa: Guvernul Cîțu – Guvernul trădării de țară

Deputatul AUR, Dumitru Viorel Focșa, trage un semnal de alarmă privind guvernul trădării naționale condus de liberalul Florin Cîțu. 

„Dacă în urmă cu patru ani PSD era dispus să dea foc la țară pentru a-și salva liderul, astăzi, actuala Coalitie de guvernare este gata să vândă România pentru a fi pe placul marilor puteri europene. Pentru a câștiga bunăvoința externă în derularea actului de guvernare, Coaliția de guvernare are mare nevoie ca Europa să întoarcă capul și să nu îi vadă „performanțele”.

Mă refer la proiectul de lege prin care se abrogă Legea nr.173/13 august 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică. În ședința de Guvern ce s-a desfășurat în data de 3 februarie a.c., prezentat de domnul prim-ministru ca o mare realizare, este în realitate cel mai abject act de trădare națională din ultimii 31 de ani.

Cum să vinzi, fie și într-un pachet minoritar, acțiuni pe care statul le deține astăzi la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile sau Aeroportul Mihail Kogălniceanu? Mă refer strict la trei dintre obiectivele de importanță geo-strategică aflate pe raza județului pe care îl reprezint în Parlament. De ce, cand ele sunt totusi pe profit? Rolul unui guvern este sa caute soluții de rentabilizare.

Ce te mână domnule prim-ministru, ca să cităm din marele poet Mihai Eminescu, în această luptă împotriva propriei țări? Să fie oare securizarea scaunului de prim-ministru pentru actuala formulă guvernamentală pentru următorii 4, poate chiar 8 ani? Nu știm, tot ce știm este că vânzarea României este inacceptabilă, indiferent de miza politică, fie că este aderarea la spațiul Schengen, după cum se vehiculează, fie că este liniștea guvernării pe tremen lung. Un stat puternic, este un stat suveran, stăpân pe propriile resurse, ceea ce România va înceta să mai fie dacă acest proiect va trece de Parlamentul României.”, a afirmat deputatul de Constanța, Dumitru-Viorel Focșa.

Domnule prim-ministru, Florin Cîțu,

Dacă sunteți atât de mândru de acest proiect legislativ, despre care spuneți că reprezintă „un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât și din exterior”, IN FAPT, numai pentru cei din exterior, atunci de ce NU L-ATI INTRODUS PE ORDINEA DE ZI a ședinței de Guvern de săptămâna trecută?

Am căutat cu multă atenție pe site-ul Guvernului României, la secțiunea destinată Agendei ședinței din data de 3 februarie a.c. și nu am găsit proiectul nici pe ordinea de zi anterioară ședinței. Nici în comunicatul de presă de după aceasta nu există. De Guvernul Grindeanu s-a lipit eticheta „noaptea, ca hoții”, dupa povestea cu Ordonanța 13. Ce etichetă credeți că vi s-ar potrivi, domnule Cîțu? Mă gândesc că singura instituție abilitată să vă eticheteze în mod corespunzător este DIICOT.

Stimați colegi parlamentari,

Se poate observa cum Guvernul Cîțu vrea să-și legifereze actul de trădare națională folosindu-se de Parlament. Eu îl asigur, atât pe primul-ministru, cât și pe întreaga Coaliție de guvernare, că niciun parlamentar AUR nu va vota pentru vânzarea României, de fapt, pentru puținul rămas nevândut de toate Guvernele anterioare.

Plecând dela trista realitate in care ne aflăm ca națiune, îndemn pe toți colegii parlamentari, indiferent de apartenența politică, să nu voteze acest proiect de lege! Nimic nu este mai important decât SUVERANITATEA ROMANIEI! Dacă vom da curs proiectului legislativ propus de acest Guvern Anti-românesc, atunci ne putem lua adio de la ultimele rămășițe de suveranitate rămase în mîinile românilor. Închei cu următoarea întrebare:

Domnule prim-ministru, dacă în februarie 2017 au ieșit în stradă jumătate de milion de români pentru a apăra justiția, oare câți vor ieși pentru a-și apăra țara?

Nu știți? Atunci ne vedem în stradă și ne numărăm de-acolo.
Constanta va incepe protestele pentru apararea portului.