Patrioții

Dumitru-Viorel Focșa (AUR): Guvernul „sfarmă-țară, taie tot”

DECLARAȚIE POLITICĂ: Guvernul „sfarmă-țară, taie tot”

În nici trei luni de învestire, Guvernul condus de Florin Cîțu și-a câștigat titulatura de cel mai antinațional Executiv din Europa și, foarte probabil, din istoria țării noastre postdecembriste. Nu am cunoștință să existe stat european, mai ales dintre cele foste comuniste, care să fi așezat pe tarabă ultimele companii în care deținea controlul integral sau majoritar, așa cum a făcut Guvernul României.

Oricare ar fi fost cererea sau miza, de pildă, aderarea la spațiul Schengen sau tolerarea țintei de deficit de către partenerii europeni, din momentul în care Proiectul de Lege prin care se abrogă Legea nr. 173 din 13 august 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică va deveni Lege, definiția statului român din Constituție – „stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil” trebuie urgent modificată în „stat încă național, unitar și indivizibil”, întrucât România nu va mai fi suverană și independentă.

Atunci când ne gândeam că nimic nu poate fi mai grav decât vânzarea propriei țări, la bucată, Guvernul condus de domnul Florin Cîțu ne demonstrează că deține resurse aninaționale inepuizabile și că poate vinde și ce nu are acasă, dar ar trebui să protejeze: identitatea românilor din afara granițelor. 

Evident, mă refer la eliminarea burselor identitare acordate elevilor români din Ucraina începând cu anul 2018. Există două tipuri de crime: primul este prevăzut în Codul Penal, cel de-al doilea în Codul Moral al oricărui popor.

Ce spune acest cod? Țara, pământul, obiceiurile și limba nu se vând.  

Țara, pământul, obiceiurile și limba se conservă, se protejează, se apără de toți cei care doresc să pună bocancul pe ele. Din păcate, în cazul de față, pe lângă cizma rusească, mai pun și ai noștri un pantof liberal, cu lustru european, peste limba românească încă vorbită în Ucraina.

Știm cu toții că Bucovina a fost pământ românesc. Din păcate, realitățile geo-politice ale momentului fac ca reîntregirea României în granițele sale de la 1918 să rămână un deziderat mai mult de ordin teoretic, decât practic. Numai că un Guvern iubitor de neam și de țară, care simte românește în străfundul ființei sale naționale, poate împlini acest deziderat din punct de vedere spiritual. 

Cum?

Prin alocarea anuală a unor sume generoase din buget, oricât de sărac ar fi acesta, pentru protejării identității naționale în afara granițelor țării, în special acolo unde există o politică de suprimare a acesteia. 

Doamnelor, domnilor parlamentari,

Trăim vremurile de pe urmă: Guvernul României vinde România și întoarce spatele românilor de peste granițe, cu precădere celor cu care ne învecinăm. Să fie și aceasta o „solicitare” tot de peste granițe? Să deranjăm atât de mult la vest, dar și la est?

N-ar fi prima dată când vestul și estul ar vrea să ne împartă, însă este prima dată când Guvernul nostru participă la împărțire.

În acest context, Camera Deputaților și Senatul rămân ultimele redute constituționale în fața acestui asalt nemaintâlnit la care este supusă România. Noi, parlamentarii AUR, ne vom face treaba și ne vom apăra țara mai întâi de aici, din Parlament. 

Dar dacă va fi nevoie, vom coborî în stradă, împreună cu acolo unde se află majoritatea patrioților români.

Dumitru-Viorel Focșa, deputat AUR, Circumscriptia electorala nr.14 Constanța