Patrioții

Dumitru Flucuș (AUR): Susțin sprijinirea financiară a Republicii Moldova, doar la schimb cu rezolvarea intereselor României în zona de peste Prut

„Susțin sprijinirea financiară a Republicii Moldova, doar la schimb cu rezolvarea intereselor României în zona de peste Prut”, a declarat deputatul AUR Dumitru Flucuș. Declarația a fost făcută în contextul în care conducerea de la Chișinău nu a binevoit să ridice interdicția președintelui AUR George Simion a intra în Republica Moldova, deși decizia a fost impusă de regimul lui Igor Dodon.

Cu toții cunoașteți faptul că până în acest moment am susținut mereu, necondiționat, sprijinirea Republicii Moldova pe toate planurile. În acest sens am dat mai multe declarații politice, am propus inițiative legislative și am luat cuvântul în plen. Am înfrățit zeci de comune din țară cu comune din Republica Moldova și am sprijinit efectuarea mai multor investiții peste Prut.

         Am făcut toate astea cu inima deschisă, din dragoste pentru cetățenii din Basarabia.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a întâmplat un eveniment care îmi ridică multe semne de întrebare în legătură cu bunele intenții ale conducătorilor politici actuali din Chișinău și București.

Așa cum știți, sâmbătă a avut loc la Chișinău o ședință comună a Parlamentelor celor două țări românești. La această întâlnire i-a fost refuzat accesul domnului George Simion, președintele AUR. Din cauza faptului că domnul Simion are o interdicție de intrare în Republica Moldova dată pe timpul administrației Dodon, fiind acuzat că prin acțiunile sale unioniste atentează la statalitatea Republicii Moldova, actualele autorități moldovene l-au blocat pe aeroportul din Chișinău, nepermițându-i accesul în țară.

         A doua zi, după o noapte petrecută în aeroport, domnul președinte Simion s-a întors în România.

         Ce înseamnă asta?

         Autoritățile actuale din Republica Moldova au blocat accesul la această ședință simbolică a Parlamentelor reunite singurului șef de partid din România care vorbește despre unire și care sprijină unirea celor două țări – aceasta fiind cea mai rapidă și scurtă cale de intrare în U.E. și NATO a Republicii Moldova.

         Care este atunci diferența dintre regimul Maia Sandu și regimul Dodon?

         Actualul regim declara că sprijină integrarea Republicii Moldova în U.E. deși cunoaște faptul că acest lucru nu se poate întâmpla decât, poate în zeci de ani. Actualii lideri de la Chișinău susțin valorile globaliste și nu au vorbit niciodată despre unire, pe care e evident că nu o doresc.

         Regimul Dodon nu era de acord cu globaliștii, susținea suveranitatea și statalitatea Republicii Moldova, dar în strânsă legătură cu Rusia și valorile estice. În legătură cu relația cu România, între administrația Dodon și Maia Sandu nu este nici o diferență.

         În ambele cazuri s-a folosit și încă se folosește un joc dublu, perfid și teatral în care scopul final este să mai obțină niște finanțări sau sprijin financiar fără, ca în schimb, ei să aibă vreo obligație. Au nevoie de sprijinul nostru necondiționat însă ei nu oferă nimic, nici măcar respect!

         Ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi permis accesul domnului George Simion la ședința reunită a Parlamentelor? Ar fi fost un act de normalitate, de politețe și de respect față de poporul român care, în parte, a votat AUR și George Simion.

Mai precis, sprijinul nostru îl vor, dar în condițiile impuse de ei. Gestul are o valoare simbolică mare, pentru că au interzis accesul liderului partidului care susține unirea.

         Au interzis accesul unirii!

         Desigur că acest gest a fost făcut în colaborare și cu sprijinul autorităților de la București.

         Componența delegației parlamentare din România a fost comunicată din timp, conform procedurilor diplomatice, părții moldovene. Aceștia știau că din delegație face parte și George Simion.

         Totuși nu au zis nimic, nu au comunicat că nu sunt de acord. Au așteptat ca delegația să ajungă în aeroportul din Chișinău și doar acolo nu au permis accesul, pentru a face umilința și mai mare. Liderii delegației noastre, Președintele Camerei Deputaților și Președintele Senatului nu au protestat. Era vorba despre un membru al delegației oficiale a României!

         Ar fi trebuit să ia atitudine și chiar să se întoarcă cu toții înapoi dacă delegației României nu i se permite accesul în componența ei integrală.

Aici nu este vorba despre o persoană. Este vorba despre un demnitar al statului român.

Nu George Simion a fost umilit în aeroportul din Chișinău. A fost umilită România, iar comportamentul slab și slugarnic al conducătorilor țării încercam să îl înțeleg în fața celor puternici, însă, niciodată nu am crezut că se vor închina și vor fi lipsiți de demnitate și în fața unei administrații mici pe care am ajutat-o neîncetat și care încă are nevoie de sprijinul nostru.

E clar că acest gest nu ar fi fost posibil fără acordul domnului președinte Iohannis.

În cazul dumnealui nu mă mai mir, pentru că este evident că nu își iubește țara și poporul. Mă miră atitudinea președinților Camerei și Senatului, care ar fi putut semnala și rezolva problema.

Mă miră cum pot să meargă la asemenea întâlniri și să nu vorbească despre unire ca cea mai rapidă cale de integrare în U.E. a Republicii Moldova.

În această situație lucrurile au devenit clare. De acum înainte, nu mai sprijin susținerea necondiționată a Republicii Moldova.

Susțin în continuare sprijinirea financiară și pe toate planurile a Republicii Moldova, dar fiecare sprijin trebuie să fie condiționat de rezolvarea unor interese ale României în Republica Moldova.

De astăzi, sunt împotriva oricărui sprijin în mod gratuit. Avem destule neajunsuri și la noi în țară, iar dacă după 30 de ani de sprijin gratuit și necondiționat cei pe care îi ajutăm au ales să ne umilească, de acum înainte, susțin acordarea de sprijin doar la schimb cu rezolvarea intereselor României în zona de peste Prut.