Patrioții

Dumitru Flucuș (AUR), despre soluția lui Marcel Boloș de a aplica sigiliu mărfurilor din Ucraina: Este propunerea făcută de AUR încă de anul trecut, luată în derâdere de PSD și PNL

„Timp de aproape un an Guvernul PSD-PNL a stat nepăsător la problemele cu care se confruntă fermierii și transportatorii români. Au evitat cât au putut de mult să găsească soluții pentru aceștia. Însă, în vreme ce guvernarea Ciolacu-Ciucă a ignorat cele două categorii profesionale, AUR a venit cu soluții, la fel cum a făcut și de această dată pentru a rezolva revendicările acestora.

Spre exemplu, încă de anul trecut, din luna aprilie, AUR a depus un proiect de lege pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina și a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului. Am spus încă de atunci că acest lucru trebuie făcut de urgență și că mărfurile ucrainene pot tranzita teritoriul național, dar ele nu trebuie să rămână în țara noastră unde nu fac decât să distorsioneze piața. De asemenea, fermierii și transportatorii ucraineni nu trebuie să aibă prioritate față de cei români pe teritoriul țării noastre. Trebuia intervenit încă de anul trecut.

Ce vedem acum din partea Guvernului Ciolacu? Marcel Boloș, ministrul finanțelor, anunță o soluție „inovatoare” pentru ei: sigiliul electronic! Adică aceeași propunere pe care AUR a făcut-o de aproape un an și pe care o luau în derâdere reprezentanții celor două partide în acel moment.

Data viitoare, stimați guvernanți de la PSD și PNL, ascultați de propunerile pe care AUR vi le face, pentru că soluțiile pe care le facem vin din partea unor specialiști, nu sunt inventate, ca în cazul vostru, noaptea târziu în birourile din Kiseleff și Modrogan.

Dacă în privința sigiliului ați așteptat un an să vă dați seama de utilitatea acestei măsuri, măcar acum țineți cont de propunerile pe care AUR le-a făcut săptămâna trecută și rezolvați problemele cu care se confruntă fermierii și transportatorii”, a declarat deputatul AUR Dumitru Flucuș.