Patrioții

Dumitrina Mitrea (AUR), mesaj pentru Guvernul Cîțu: Suntem suverani pe corpurile noastre

Ceea se întâmplă zilele acestea în România, chiar și la nivel declarativ, este inacceptabil. Reprezentanți ai partidelor din coaliția de guvernare, precum și responsabilii cu desfășurarea campaniei de vaccinare, se întrec în declarații care mai de care mai aberante. Mare parte dintre aceștia au uitat orice noțiune derivată din democrație și iau în discuție măsuri care prevăd restrângerea drepturilor persoanelor care refuză să se vaccineze.

Am un singur mesaj pentru Guvernul Cîțu: suntem suverani pe corpurile noastre. Niciun guvern nu are dreptul să penalizeze un cetățean sau să-l discrimineze pentru că nu urmează un anumit tratament medical. Așa ceva este greșit, imoral și contrar libertății.

În acest context, reamintesc faptul că Alianța pentru Unirea Românilor a depus la Senat un proiect de lege care sancționează orice fel de discriminare pe motiv de vaccinare. Astfel, inițiativa prevede sancțiuni cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. AUR apără drepturile și libertățile cetățenilor români!