Patrioții

Dumitrina Mitrea (AUR): Drept la replică

Stimați colegi deputați,

AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, a intrat în Parlament de 4 luni și în această perioadă, de la acest microfon, dumneavoastră ne-ați atribuit cuvinte degradante, fără sens pentru noi. Am sperat că, timpul va trece, că ne veți cunoaște și că veți avea o altă atitudine sau veți manifesta diplomație așa cum vă doriți să manifeste un Deputat din Parlamentul României. Din păcate, cuvintele care vin dinspre domniile voastre mă determină să iau atitudine. De aceea, vin să vă spun….

Stimați colegi deputați de la USR și PLUS. V-am auzit spunând de la acest microfon, în declarații politice, în comisii, la televiziuni, că suntem extremiști, fundamentaliști, antisemiți si neo-naziști.

Vreau să vă amintesc că, Alianța pentru Unirea Românilor s-a format punând la bază 4 piloni fundamentali pe care îi apărăm cu sfințenie: FAMILIA, CREDINȚA, NAȚIUNEA, LIBERTATEA.

Pentru noi, cei de la AUR:

  • FAMILIA înseamnă IUBIRE
  • CREDINȚA ne ajută să fim lipsiți de mândrie și să manifestăm bunătate
  • NAȚIUNEA înseamnă dragostea de neam, iar neamul românesc are în structura lui și alte nații pe care noi le respectăm, le apreciem și le iubim.
  • LIBERTATEA înseamnă ne-îngrădire, ne-cenzurare și apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

Matricea pe care ați aruncat-o ca o plasă peste cei de la AUR, nu ne reprezintă. Ați vrut prin acest vicleșug să ne denigrați și să ne devalorizați în ochii românilor. Dar, ați greșit! Iar această greșeală vă va urmări tot acest timp cât veți mai rămâne in Parlament. Românii vor ști să vă taxeze greșelile.

Stimați colegi deputați de la UDMR, prima frază pe care ați rostit-o când am intrat în Parlament a fost : „așa ceva nu trebuia să se întâmple”. Și ați greșit! AUR a intrat în Parlament tocmai pentru că românii cereau ca „ceea ce se întâmplă în Parlament de 31 de ani, să nu se mai întâmple” și noi trebuie să ne ținem de cuvânt față de românii noștri care ne-au trimis aici.

Stimați colegi deputați de la PNL, un coleg al domniilor voastre a spus ca suntem needucați. Vă rugăm să îi transmiteți, să se privească în oglindă, să se autoevalueze și să privească în interiorul propriului partid înainte de a face remarci nepotrivite. Iar premierul vostru, că nu este al nostru și nici al românilor, ne-a catalogat ca fiind teroriști.

Vă amintim că, „cei de la AUR”, nu au fost la Guvernare și nici în Parlament până în acest moment, iar deciziile lor nu au afectat cu nimic viața românilor și nici nu i-au terorizat. Pe când PNL, a fost la guvernare și în Parlament în acești 31 de ani în care multe din deciziile voastre au avut un impact negativ asupra românilor și asupra țării.

Stimați colegi de la PSD, „proștii de la AUR” nu „au apărut din spuma mării”, așa cum au afirmat unii colegi ai domniilor voastre. Greșiți! „Cei de la AUR”, au în spatele lor, zeci de ani de experiență profesională în profesiile pe care le dețin, nu doar pe hârtie așa cum le au unii dintre cei care vă aflați aici…

În aceste bănci din Parlamentul României, cei de la AUR sunt Generali de armata care v-au apărat țara, profesori care au educat copii, medici care au salvat vieți, economiști care știu ce e un buget, juriști care știu ce înseamnă o lege, ingineri care au construit, scriitori care știu ce înseamnă cultura.

Știu, nu suntem persoanele scrobite și cu ștaif așa cum vă considerați cu toții. Suntem altfel de persoane, care știm de ce am venit aici și care vom face altfel de politică, așa cum le-am promis românilor. Și, aveți dreptate… este o mare diferență între noi și voi.

Noi pe voi vă cunoaștem și știm ce sunteți sau nu sunteți în stare să faceți. Voi pe noi însă nu ne cunoașteți, nu știți de ce suntem în stare. Nu ne subestimați inteligența.

Deputat Mitrea Dumitrina