România

Dorinel Cosma(AUR): din banii partidelor făceam 4 spitale regionale

Sumele decontate la AEP de către partidele politice sunt colosale, de ordinul zecilor de milioane de euro. Este prea mult pentru o țară aflată în plină criză economică, cu antreprenori ce trec prin situații extrem de dificile și cu cele mai mici pensii și salarii din Europa.

Asistăm la un dezmăț pe banii românilor, la o bătaie de joc. PSD, PNL și USR au cheltuit împreună aproape 20 de milioane de euro. Cu acești bani se puteau construi cel puțin 4 spitale regionale, dar nu la sumele colosale de care vorbesc aceste partide politice ci la acele sume normale cu care antreprenorii români construiesc clădiri în România.

Este regretabil că unele partidele au făcut și din alegerile parlamentare o vacă de muls. Sunt bani de la bugetul de stat, adică bani plătiți de către români.

AUR a depus un proiect de lege prin care finanțarea partidelor politice să fie oprită. Nu putem să cheltuim oricât și să decontăm oricât. Totul pare o glumă proastă în care autoritățile statului închid ochii și se fac că nu văd faptul că devizele sunt umflate poate și de 1.000 de ori.

Unde se duc aceste zeci de milioane de euro, căci costurile reale nu sunt acestea și noi, cei din AUR, știm cât costă o campanie electorală.

Sunt vremuri grele, economia o duce prost, românii au nevoie de bani pentru a putea supraviețui. Trebuie să oprim această bătaie de joc.