Patrioții

Dorinel Cosma (AUR): De câțiva ani, mai ales în preajma alegerilor, ne lăsăm amăgiți de aceeași clasă politică. Anul acesta românii pot decide pentru ei. Decizia lor poate fi de AUR

Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre situația economică dificilă care îi afectează pe români, indiferent de statutul lor social. În contextul în care se apropie 1 aprilie – Ziua Păcălelilor, senatorul le-a transmis un mesaj tuturor cetățenilor: anul acesta românii au puterea să schimbe viitorul țării. În loc să voteze PSD și PNL, acum pot lua o decizie de AUR pentru ei, familiile lor și viitorul României.

„Mai sunt câteva zile până la Ziua Păcălelilor. Din nefericire, botoșănenii și toți românii sunt duși cu vorba, nu doar o zi pe an. Trăim în zodia păcălelilor. De câțiva ani buni, în fiecare an și cu precădere în anii electorali, cetățenilor li se prezintă un viitor foarte colorat, cu vorbe bine alese, pentru a-i face să uite de supărările acumulate în atâția ani, de neajunsurile cu care se confruntă zi de zi, de nefericirea de a avea conducători orientați doar spre căpătuială. În satele județului Botoșani, dar și în alte județe, încă mai întâlnim bătrâni muncind ogorul cu pluguri ruginite trase de vaci, punându-și nădejdea în pensiile care se cresc de câteva ori pe an, politic, dar care în buzunarul lor sunt la fel de mici. În orașe sunt sute de familii care, lăsate fără locuri de muncă după distrugerea economiei locale și naționale, privesc cu speranță spre producătorii din mediul rural. Și toți împreună, și cei din orașe, și cei de la sate, privesc cu speranță, dar și încrâncenare, spre cei din guvern.

Din păcate, dinspre Capitală nu vin decât ordonanțe și hotărâri prin care birurile cresc peste puterile cetățenilor. Antreprenorii sunt jecmăniți fără jenă pentru a crește bugetul țării, care niciodată nu este suficient. Coșul zilnic este tot mai scump, iar veniturile tot mai insuficiente. Dar de pe sticla televizorului ni se spune că totul este perfect. Și poate că așa este, dar pentru ei trebuie să ieșim din zona păcălelilor. Românii trebuie să decidă singuri cum vor să fie viitorul lor și anul acesta au această putere. Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale arată disperarea partidelor de la putere de a nu părăsi guvernarea. Iată de ce trebuie să înțeleagă toți botoșănenii și toți românii: că anul acesta pot prelua puterea. Cetățeanul care votează are putere și o poate exercita o dată la patru ani, cel puțin atunci. Măcar în acest an, românii pot decide pentru ei, nu pentru alții, pentru familiile lor și viitorul acestui județ și al țării. Decizia lor poate fi de AUR”, a declarat senatorul AUR Dorinel Cosma.