Patrioții

Deputat AUR: Decizia Guvernului Cîțu de a tăia gratuitatea studenților pe tren va avea un impact negativ pentru educație

Călin-Constantin Balabaşciuc, deputat AUR, susține că decizia Guvernului Cîțu de a tăia gratuitatea studenților la călătoriile cu trenul, este una nefondată și, pe lângă faptul că nu se vor face economii semnificative la bugetul de stat, măsura va avea un impact negativ pentru educație.

,, O astfel de decizie a Guvernului dovedește iresponsabilitate și lipsă de interes față de generațiile tinere. Acest guvern prin astfel de măsuri, nu oferă niciun gram de încredere generației tinere, total contrar cu ceea ce afirmau înainte de alegerile electorale.

Măsura renunțării la gratuitatea călătoriilor feroviare pentru studenți nu poate duce la economisirea unor resurse financiare solide, ci măsura este total lipsită de o strategie și cu siguranță va avea un impact negativ în formarea și creativitatea studenților. Guvernul nu va face decât să afecteze mobilitatea studenților, prezența lor constantă în mediul cultural și social, implicarea lor în proiecte sociale, dar și posibilitatea de a-și alege orice universitate din țară pentru studiu indiferent de distanța față de domiciliul actual”, susține Călin Balabaşciuc.

Deputatul AUR precizează că prin această măsură, Guvernul nu ține cont nici de direcțiile europene, Parlamentului European și Comisia Europeană promovând, prin agenda lor, mobilitatea tinerilor în Europa (prin DiscoverEU) în concordanță cu alte priorități cum ar fi mobilitatea feroviară pentru a reduce poluarea.