Patrioții

Darius Pop (AUR): Reprezentanții AUR Moldova nu pot ajunge la Tighina. Ce se întâmplă la Varnița este un abuz

Caravana AUR Moldova este blocată de miercuri, 23 iunie, la punctul de trecere de la Varnița, instalat ilegal de autoritățile separatiste transnistrene. Reprezentanții AUR își propuneau să ajungă la Tighina pentru a-și continua activitatea de informare corectă a moldovenilor (românilor, deci) din cadrul campaniei electorale.

Noi, parlamentarii AUR, denunțăm acest abuz: granița de pe Nistru nu este recunoscută oficial la nivel internațional. La acest punct de trecere din regiunea transnistreană sunt trupe ruse care, fără nici un drept sau autoritate nu permit accesul unor cetățeni aflați în campanie electoral. Mai mult decât atât, comit abuzuri deoarece echipa AUR nu a avut acces la hrană, apă și igienă. În plus, separatiștii au devenit agresivi, în această dimineață au agresat câțiva deputați în Parlamentul României și au încercat cu forța să elimine câțiva membri AUR din sânul protestului.

Cerem autorităților de la Chișinău să intervină pentru soluționarea acestui conflict. Orice abuz împotriva cetățenilor români trebuie să înceteze. Se răsucesc în morminte ostașii căzuți pe câmpul de luptă cu moarte de erou de atâta batjocură!