Patrioții

Darius Pop (AUR): Nu mai batjocoriți românii și industria HoReCa!

Actualul Guvern omoară cu bună știință și ultima picătură de turism și dezvoltare turistică. În utlimele luni, industria horeca a suferit pierderi enorme din cauza instabilității deciziilor și a închiderii sistematice. Aceste pierderi au efecte devastatoare asupra unui număr mare de antreprenori români.

Guvernul îngenunchează sectorul HoREeCa, falimentul bate la ușa tuturor. Înainte de criza COVID-19 în industria HoReCa activau circa 40.000 de societăți comerciale cu capital 100% românesc, având o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro și aproximativ 400.000 de angajați, aproximativ 10% din numărul angajaților care activează în sectorul privat.

Ce ați făcut, domnilor guvernanți? Ați profitat de această pandemie și ați instaurat o criză care a sfâșiat la propriu această industrie, fiind în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% și a determinat suspendarea activitătii în cazul a peste 40% dintre operatori.

Îmi exprim public îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de pandemia de COVID-19 în industria ospitalității, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial. Cum este posibil să închidem propriile restaurante și să ne batem joc de industria HoReCa care contribuie la creșterea economică a României? Dar, în schimb, să lăsăm supermarketurile deschise care favorizează economia altor țări.

Lipsa predictibilității în climatul economic actual nu face decât să împingă pe marginea prăpastiei antreprenorii care au investit în această industrie și care au responsabilități majore față de angajați.