Patrioții

Darius Pop (AUR): Guvernul Cîțu a dus datoria guvernamentală la 50% din PIB în doar 4 luni

Coaliția PNL-USR-UDRM a dus datoria guvernamentală la 50% din PIB în doar 4 luni.

Guvernul Cîțu se împrumută în neștire și ne amanetează viitorul nostru și al copiilor noștri. Datele oficiale arată că datoria guvernamentală ajunsese, la finele primelor patru luni din 2021, la 526,7 miliarde de lei, respectiv 49,9% din PIB. Spre comparația, la sfârşitul lui 2020, datoria era de 499,153 miliarde lei (47,3% din PIB).

Chiar la începutul acestei luni, Ministerul Finanțelor anunța că va contracta un împrumut de 4,8 miliarde de lei de la băncile comerciale – doar pentru luna iulie – pentru a acoperi gaura de la bugetul de stat. Fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, revocat de către premierul Cîțu (cel care l-a și numit în funcție, de altfel) a spus că avem un deficit de 13 miliarde de lei. De ce se împrumută guvernul în acest ritm? Unde sunt cei 50 de miliarde de euro împrumutați până acum de către acest guvern?

Iată de ce noi, AUR, nu am susținut PNRR-ul lui Ghinea și Cîțu. Nu mai avem nevoie de împrumuturi decât dacă vrem să ajungem iarăși conduși de FMI, care o să vină să ne dicteze ce să facem cu banii. Orice sumă contractă de Guvern trebuie folosită responsabil, direcționată către investiții de care cetățenii acestei țări se pot bucura ulterior. Am plecat de la o datorie de 37% și am ajuns în doar patru luni la 50%! Ce se va întâmpla, domnul Cîțu, până la finalul acestui an, dacă ne împrumutăm în fiecare lună?