Patrioții

Dănuț Alenei (AUR): Acordul părinților pentru diferitele modele de educație, inclusiv cea sexuală, trebuie să rămână literă de lege

Declarația mea politică se numește „Acordul părinților pentru diferitele modele de educație, inclusiv cea sexuală, trebuie să rămână literă de lege”. Considerăm că decizia Senatului din 3 februarie 2021 de a retrimite la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială propunerea legislativă privind educaţia sexuală în şcoală este una revoltătoare și nejustificată.

Anul trecut președintele României s-a considerat îndreptățit ca, judecând din perspectiva unei persoane care nu are copii, să decidă cum trebuiesc educați copiii altora. Ca urmare, a contestat această lege și ulterior a cerut Parlamentului să o reexamineze și după cum s-a văzut a beneficiat de tot sprijinul PNL, UDMR, USR PLUS.

Potrivit articolului 29 alin.6 din Constituţia României, părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat de articolul 13, alin. 2, din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene și altele. Scopul declarat al introducerii disciplinei „Educația sexuală” ca obiect în programa școlară a fost acela de reducere a numărului de sarcini în rândul adolescenților. Scopul nedeclarat este de a forța introducerea în școli a educației sexuale bazate pe ideologia de gen.