Patrioții

Daniel-Gheorghe Rusu (AUR): Fără martirii români, libertatea noastră ar fi rămas un vis frumos

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR, a participat alături de colegii săi de la filiala locală Alba, la comemorarea lui Horea, Cloșca și Crișan, ce a avut loc duminică, 21 februarie, la Roșia Montană.

,,Mor pentru popor!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Nicola Ursu – zis Horea – înainte de a-și da obștescul sfârșit, el fiind ucis cu o cruzime de nedescris alături de bunul său prieten Ioan Oargă – zis Cloșca – prin procedeul de tragere pe roată.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Împreună cu o parte dintre patrioții mei adevărați din filiala AUR Alba și alături de viceprimarul și câțiva consilieri vrednici din comuna Roșia Montană am comemorat martiriul lui Horea , Cloșca și Crișan, printr-o manifestare (parastas) de aducere aminte si elogiere a celor fără de care libertatea noastră ar fi rămas doar un vis frumos.

Slujba a avut loc la bustul lui Ioan Oargă (Cloșca) ridicat în curtea școlii gimnaziale a satului Carpiniș, comuna Roșia Montană. Politicieni nu au fost, doar nu e campanie electorală. Respect si odihnă veșnică tuturor martirilor români care s-au jertfit pentru nația română si pentru ca noi sa trăim liberi în tara noastră Sfântă! Fie ca sacrificiul lor sa nu fi fost de prisos! Câți mai au curajul astăzi să moară pentru popor!