Patrioții

Daniel Gheba (AUR): De ce ministrul agriculturii, Florin Barbu, trebuie demis?

Într-o declarație politică, deputatul AUR Daniel Gheba argumentează că actualul ministru al agriculturii, Florin Barbu, trebuie demis ca urmare a incompetenței și a lipsei de interes față de fermierii români, dar și pentru că a favorizat interesele străine.

„Ministrul agriculturii, Florin Barbu, nu mai poate deţine această funcţie. Incompetenţa sa, lipsa de interes pentru fermierii români şi favorizarea intereselor străine fac din el un ministru nociv pentru agricultura românească. Este timpul să vorbim deschis despre o nedreptate flagrantă:

Fermierii români primesc cele mai mici subvenţii din UE, fiind marginalizaţi şi ameninţaţi cu falimentul. Guvernul PSD-PNL nu a luat nicio măsură concretă pentru a sprijini fermierii români în faţa importurilor masive din Ucraina. Subvenţiile trebuie să fie egale pentru toţi fermierii din UE, indiferent de regiune.Importurile de produse agroalimentare din Ucraina afectează grav producătorii români, ameninţând suveranitatea alimentară a ţării, iar Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a opri importurile masive din Ucraina, demonstrând o atitudine pasivă şi lipsită de interes pentru agricultura românească.

Florin Barbu nu are nicio legătură cu agricultura românească, fiind preocupat doar de interesele de partid şi ale baronilor PSD. În timpul mandatului său, a susţinut o serie de măsuri care favorizează corporaţiile străine şi supermarketurile, în detrimentul producătorilor români. A refuzat inclusiv închiderea supermarketurilor în weekend, o măsură care ar fi avantajat fermierii români şi a pornit un război nejustificat împotriva Casei Unirea, o instituţie care promovează produsele româneşti.

Florin Barbu spune că mănâncă bio şi îi încurajează pe români să îşi facă propriile sere, pentru a scăpa de pesticide. E incredibil cum ministrul Agriculturii continuă să îi sfideze pe români. Cum să le ceri românilor amărâţi să cumpere produse bio după ce Guvernul din care faci parte a majorat TVA pentru aceste alimente de la 5 la 9% la început de an?

Domnule ministru, românii nu ştiu cum să mai facă economie, iar dumneata le ceri să cumpere produse bio, ignorând realitatea economică precară a majorităţii populaţiei? În loc să veniţi doar cu sfaturi de viaţă, mai bine luaţi măsuri pentru eliminarea alimentelor nesănătoase din marile magazine, majoritatea produse din import. Soluţia după demiterea ministrului agriculturii mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către prosperitatea reală a fiecărui român.

Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor are următoarele propuneri pentru a reaşeza România pe harta Europei şi a ajuta-o să redevină grânarul Europei:

  • Dublarea subvenţiilor pentru exploataţiile agricole mici;
  • Asigurarea suveranităţii agroalimentare şi agroenergetice a României;
  • Finanţarea producţiei şi achiziţiei de utilaje agricole;
  • Înfiinţarea a 50 de centre logistice en-gros la nivel de cooperative judeţene;
  • Sprijinirea a 25.000 de ţărani pentru investiţii în carmangerii;
  • Prezervarea şi valorificarea agro-biodiversităţii României;
  • Declararea gospodăriei ţărăneşti familiale ca obiectiv strategic naţional.Investiţii în renaşterea învăţământului agricol.

Incompetenţa, lipsa de interes şi trădarea intereselor naţionale de către ministrul agriculturii, Florin Barbu, îl fac incompatibil cu această funcţie. Demisia sa este necesară pentru a salva agricultura românească şi a asigura suveranitatea alimentară a ţării, iar propunerea AUR este ca Parlamentul României să adopte moţiunea de cenzură şi să demită ministrul agriculturii, Florin Barbu”, a declarat Daniel Gheba.