Patrioții

Dan Tanasă, semnal de alarmă privind funcționarea Societății Naționale Radiocomunicații S.A (RADIOCOM)

Dan Tanasă trage un semnal de alarmă privind funcționarea Societății Naționale Radiocomunicații S.A (RADIOCOM) și solicită ministrului Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ioan Marcel Boloș, un punct de vedere care să conțină detalii despre măsurile ce vor fi luate pentru remedierea situației.

Având în vedere știrile apărute în spațiul public despre conducerea Societății Naționale Radiocomunicații S.A (RADIOCOM), societate adusă în situația de a nu-și exercita atribuțiile funcționale de bază, respectiv transmiterea programelor de radio și televiziune pentru cetățenii români din țară, dar și din diaspora, doresc să trag un semnal de alarmă privind funcționalitatea sub 40% a acestei societăți de importanță națională.

         Suntem la granița cu un conflict militar, cu sute de mii de refugiați de război pe care trebuie să îi ajutăm, iar un posibil apel adresat de către Președintele României sau Primul Ministru al României populației țării noastre, nu va putea fi recepționat prin intermediul Radio România Actualități și nici diasporei prin Radio România Internațional. În loc să rezolve problemele reale legate de retehnologizarea emițătoarelor radio din București si din țară, domnul director general a alocat din bugetul instituției sume importante pe lucrări fără legătură cu obiectul de activitate al acesteia. Stația de unde medii de la Vadul lui Traian (în apropiere de granița cu Ucraina) este complet nefuncțională de un an de zile (de când domnul Dragoş Cosmin Lucian Preda a fost instalat în funcția de director general al RADIOCOM), în consecință, mai mult de 30% din populația României nu mai are acces la posturile naționale de radio.

          Referitor la instalarea în funcție a domnului director general, conform datelor publicate în Revista Comunicații Mobile, membrii Consiliului de Administrație al SNR au votat în unanimitate anularea votului din 20 mai prin care liberalul Dragoș Preda era numit director general la SNR în locul lui Eugen Brad (un inginer cu vechime în companie), întrucât s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile procedurii declanșate, prin videoconferință, cu privire la revocarea directorului general, membrii consiliului aflându-se într-o eroare juridică la votul revocării lui Eugen Brad de la jumătatea lunii mai. Cu toate acestea, domnul Dragoș Preda se află pe funcție, conduce instituția și alocă discreționar bugetul acesteia. Surse guvernamentale au precizat pentru „Adevărul” că printre informaţiile vehiculate în interiorul Cabinetului sunt cele legate de faptul că înlocuirea domnului Eugen Brad nu s-a făcut printr-o competiţie, conform prevederilor OUG nr.109/2011, iar acesta trebuie să primească peste 230.000 de lei, conform prevederilor din contractul de mandat al acestuia.

         Avem nevoie de instituții funcționale în România, mai ales în domeniile strategice! Domnule Ministru, constatăm că atât de multe lucruri sunt în neregulă cu conducerea Societății Naționale Radiocomunicații S.A (RADIOCOM), aveți în intenție să luați măsuri concrete, să trimiteți corpul de control pentru a verifica aceste nereguli apărute în spațiul public?