Patrioții

Dan Tanasă: Le transmit tuturor acelora care visează la dezintegrarea statului român doar atât: Nu, nu, niciodată!

Dan Tanasă, deputat AUR și apărător al drepturilor românilor din județele Covasna și Harghita, le-a transmis tuturor celor care atentează la integritatea statului român că nu vor reuși niciodată să își realizeze aceste obiectiv. De mai bine de 15 ani, Dan Tanasă reușește să impună domnia legii acolo unde PSD și PNL au refuzat să acționat.

Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din județele Covasna și Harghita, controlată în mod discreționar de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR), o organizație profund antiromânească, care derulează un proces evident de epurare etnică a românilor din zonă și acționează sistematic împotriva Constituției României. Am acționat întotdeauna legal, utilizând pârghiile legale și dreptul la liberă exprimare pentru a semnala o problemă care afectează însăși integritatea teritorială a statului român. Articolele și analizele mele au fost publicate în presa centrală și am fost invitat de numeroase ori în studiouri de televiziune să vorbesc pe această temă. Am acționat în sute de cazuri în locul prefecților și am reușit să impun domnia legii acolo unde PSD și PNL au refuzat să acționeze. Activitatea mea publică a fost răsplătită cu numeroase diplome de instituții publice, societatea civilă sau Biserică Ortodoxă. Pentru aceeași activitate publică am primit de-a lungul timpului cele mai oribile amenințări cu moartea, insulte și jigniri din partea unor lideri ai comunității maghiare din România sau din partea unor jurnaliști de carton, cu toții animați de ura profundă pe care o nutresc față de statul român.

Două cazuri confirmă însă faptul că toată activitatea mea este în interesul statului român. Primul caz este al doamnei Szili Katalin, împuternicit special al Guvernului ungar pentru autonomie, un înalt demnitar al Ungariei, unsă chiar de Viktor Orban. Atenție! Pe teritoriul României se plimbă și activează un oficial al Ungariei desemnat special pentru dezintegrarea teritorială a României! În iulie anul trecut, doama Szili m-a nominalizat direct ca o problemă pentru cei care vor Ungaria Mare pe teritoriul României și a afirmat, chiar pe teritoriul României, la Universitatea de Vară de la Balvanyos, citez „Până când Dan Tanasă poate sa dea in judecată pentru cântarea imnului secuiesc, nu este în regulă situația minorităților”. Un înalt demnitar al Ungariei care atentează direct la integritatea teritorială a României mă atacă direct și afirmă că reprezint o problemă pentru ambițiile autonomiste ale Ungariei.

Al doilea caz este cel al primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, cel care i-a amenințat pe românii din Covasna și Harghita cu soarta sârbilor din Kosovo masacrați de albanezi. În discursul public din centrul urbei susținut în data de 15 martie anul acesta, cu ocazia marcării zilei maghiarilor de pretutindeni, UDMR-istul Antal Arpad mă nominalizează și afirmă despre mine că sunt un „răufăcător rău intenționat, frustrat, un provocator și fața vizibilă a unui sistem invizibil”. La auzul numelui meu mai multe persoane din mulțime au început să huiduie, ca o dovadă a toleranței.

 Aceste două cazuri confirmă faptul că, după mai bine de 15 ani de muncă în slujba legii și în înteresul statului român, sunt cea mai puternică voce în fața poftelor revizioniste ale unor capete înfiebântate, urmași ai amiralului de carton Horthy Miklos, care acționează fățiș în contra statului român. Ca român patriot și demnitar al României le transmit tuturor acelora care visează la dezintegrarea statului român doar atât: Nu, nu, niciodată!