Patrioții

Dan Tanasă, deputat AUR: Haideți acasă, fraților!

La 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 putem trage linie și putem verbaliza una dintre cele mai îngrozitoare drame ale națiunii române: în ultimele trei decenii milioane de români au ales calea străinătății pentru un trai mai bun, pentru a putea construi copiilor și nepoților un viitor așa cum ei nu au avut. 30 de ani de politică făcută de hoți și slugi au reușit să facă ceea ce nu au reușit secole în care acest pământ a fost cotropit de hoarde barbare, de huni sau de turci: milioane de români au ales să plece din calea clasei politice de la București și au luat drumul străinătății.

Din păcate, această decizie a costat foarte scump națiunea română. Sute de mii de copii români trăiesc adevărate drame departe de părinții lor în timp ce sute de mii de părinți se culcă în fiecare seară cu ochii plânși de dorul copiilor lăsați acasă în grija rudelor. Familii destrămate, copii desfigurați sufletește de dorul părinților, oameni care nu și-au mai văzut rudele cu anii, familii întregi care încearcă să construiască o mică Românie acolo, departe de țara în care s-au născut și în pământul căreia își au îngropați părinții, bunicii și străbunicii.

Am ajuns în situația tragică în care se nasc mai mulți copii în mijlocul comunităților de români din afara țării decât pe teritoriul național. Aceasta este una din adevăratele drame ale națiunii române despre care ar trebui să vorbim în fiecare zi. Mai mult chiar, nu doar să vorbim, dar să și facem ceva în fiecare zi pentru a inversa această stare de lucruri.

Această realitate dramatică este ignorată de o clasă politică formată în marea ei majoritate de oameni politici extrem de subțiri, fără demnitate, aflați în slujba unor interese străine de națiunea română.

Intrarea Alianței pentru Unirea Românilor în Parlamentul României a reprezentat o veritabilă palmă dată de români celor care i-au alungat din țară. Nu este însă suficient pentru a schimba cursul lucrurilor în direcția pe care ne-o dorim. Avem nevoie de voi, de românii demni și harnici care nu ați stat cu mâna întinsă, ci ați gustat pâinea amară a străinătății pentru un loc de muncă care să aducă bunăstare familiilor voastre. De aceea, de la tribuna Camerei Deputaților, de la tribuna Parlamentului României, fac un apel frățesc către toți românii, oriunde s-ar aflat în lumea largă: Veniți acasă, fraților! Haideți să construim împreună România pe care ne-o dorim, demnă și respectată în lume. Știu ce este în sufletul vostru, am locuit și eu 7 ani în Occident, dar am decis să revin acasă.

Unirea face puterea!

Doar împreună, uniți, putem construi țara pe care ne-o dorim!